• Companiile specializate vor produce mai puţine băuturi tari în anul curent

  16 octombrie 2012 141

  Solicitat de Agenţia "INFOTAG", preşedintele Uniunii Producătorilor de Băuturi Tari din Moldova, Sergiu Sârghi, a spus că în anul trecut producătorii au fabricat peste 15 mil. sticle de băuturi tari, în special vodcă.

 • Demararea Concursului ”Marca comercială a anului 2012”

  Demararea Concursului ”Marca comercială a anului 2012”

  16 octombrie 2012 137

  Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei (CCI) invită agenții economici să participe la Concursul „Marca comercială a anului 2012”, ediţia a X-a, jubiliară. Cererile de participare pot fi depuse în perioada 10 octombrie 2012 – 13 ianuarie 2013, la Direcţia Târguri şi Expoziţii a CCI.

 • 20 de agenți economici autohtoni participă la o vizită de studiu în Polonia

  16 octombrie 2012 140

  În perioada 13-18 octombrie 2012, un grup de 20 de agenți economici autohtoni participă la o vizită de studiu în Polonia, cu scopul de a face schimb de experiență și a iniția noi relații de colaborare. Vizita este organizată în cadrul Proiectului „Oferirea serviciilor de suport pentru afaceri şi dezvoltare în Moldova şi regiunea Transnistreană”, implementat de Camera de Comerț și Industrie cu sprijinul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

 • Oameni de afaceri din Moldova s-au familiarizat cu soluţii de eficienţă energetică şi cu produse ecologice, în cadrul Expoziţiei „Natura Food & be ECO” din Lodz, Polonia

  16 octombrie 2012 220

  Pe 14 octombrie 2012, oameni de afaceri din Moldova s-au familiarizat cu soluţii de eficienţă energetică şi cu produse ecologice, la Expoziţia „Natura Food & be ECO” din Lodz, Polonia. Vizita de studiu în Polonia este organizată în colaborare cu organizaţia „ProAkademia”, în perioada 13-18 octombrie, în cadrul Proiectului „Oferirea serviciilor de suport pentru afaceri şi dezvoltare în Moldova şi regiunea Transnistreană”, implementat de Camera de Comerț și Industrie cu sprijinul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

 • Moldova și Rusia își intensifică colaborarea în domeniul agriculturii

  16 octombrie 2012 247

  Moldova și Rusia își intensifică colaborarea în domeniul agriculturii. Potrivit informațiilor oferite portalului NOI.md de surse din cadrul Ministerului Agriculturii al Federației Ruse, la un acord în acest sens s-a ajuns în cadrul întîlnirii de lucru acre a avut loc la Moscova între ministrul Agriculturii al Federației Ruse, Nicolai Fiodorov, și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov. Șeful ministerului rus și-a exprimat recunoștința față de omologul său moldovean pentru participarea activă la expoziția agricolă "Toamna de Aur 2012", care s-a desfășurat în capitala rusă.

 • Rata anuală a inflaţiei a constituit 4,9%, în septembrie, iar faţă de august preţurile s-au majorat cu 0,9%

  10 octombrie 2012 139

  Creşterea preţurilor medii de consum cu 0,9 la sută în septembrie faţă de august a.c. a fost determinată de majorarea preţurilor la produsele alimentare – cu 1,6 la sută, a mărfurilor nealimentare – cu 0,6 la sută şi serviciilor prestate populaţiei – cu 0,2 la sută, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică.

 • Fermierii au primit 58 de tractoare din cea de-a noua tranşă a Proiectului 2KR

  09 octombrie 2012 233

  Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la ceremonia de transmitere a tehnicii agricole procurate din cea de-a noua tranşă oferită în cadrul Proiectului de Asistenţă Japoneză pentru Fermierii Neprivelegiaţi din Moldova (2KR).

 • Agricultorii, scutiți de impozite până la sfârșitul anului

  01 octombrie 2012 132

  Agricultorii din Republica Moldova sunt scutiți de plata impozitului pe venit până la sfârșitul anului. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat în Parlament„pentru a ușura povara” după seceta care a provocat daune agriculturii.

 • Iarnă grea pentru cei care îşi încălzesc locuinţele cu lemne

  01 octombrie 2012 213

  Gospodarii urmează înţelepciunea populară şi îşi pregătesc sania de cu vară. Pentru a face faţă gerurilor din iarna care vine, locuitorii de la sate au venit în pieţele din Capitală pentru a cumpăra lemne de foc. Mare le-a fost, însă, dezamăgirea când au constatat că preţurile au crescut cu 25 la sută.

 • Lazăr: În acest an, economia Moldovei va creşte cu 1%

  21 septembrie 2012 241

  Economia naţională va creşte anul acesta cu doar 1%. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei, Valeriu Lazar. Anterior, Guvernul a prognozat pentru anul 2012, o creştere economică de trei la sută.