14 februarie 2017 253

În ajun de primăvară la Chișinău va fi organizat un atelier de confecționare a mărțișorului tradițional

În ajun de primăvară la Chișinău va fi organizat un atelier de confecționare a mărțișorului tradițional

Mărțișorul, alături de alte practici culturale asociate zilei de 1 martie, a fost înaintat de Republica Moldova, România, Bulgaria și Macedonia, pentru a fi inclus în Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

Vineri, 24 februarie, ora 13.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală (Chișinău, str. Kogălniceanu, 82), se va desfășura un atelier de confecționare a mărțișorului tradițional, utilizând diferite tehnici și materiale (bumbac, lână, paie, pănuși). Devenit o tradiție anuală în cadrul muzeului, evenimentul este organizat de membrii Secției Relații cu Publicul, în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

La manifestare vor participa binecunoscuții meșteri populari Ludmila Berezin (Chișinău), Viorica Bucătaru (Ungheni), Natalia Cangea (Criuleni), Eugenia Moldovanu (Bălți), profesori și copii de la centrele de creație din capitală și din alte localități. Meșterii populari vor demonstra publicului diverse metode și procedee de confecționare a mărțișoarelor.

Mărțișoarele confecționate de către participanți vor fi etalate în cadrul unei expoziții tematice. Mai multe detalii despre eveniment aflați aici.