Bio Cămara

Activitate

Compania de pe lîngă Mănăstirea Zăbriceni a luat naștere în 2012 având drept scop promovarea produselor ecologice, prezentarea lor, precum şi realizarea acestora pe piaţa autohtonă.

În prezent mănăstirea deține o proprietate de 30 ha de pământ care este prelucrat fără utilizarea substanțelor chimice, ținându-se cont de beneficiile pentru sănătate și mediul înconjurător.

În 2011 experți în agricultura organică din Republica Cehă au vizitat mănăstirea prognozându-ne mari șanse pentru dezvoltarea acesteia. Tot atunci s-au pus bazele unei colaborări cu Organizația Non Guvernamentală cehă People in Need, care în anul următor ne-au oferit mai multe granturi pentru a pune bazele și susține acest proces.

Ulterior, a fost demarat procesul de conversiune a 15 ha de pământ, care în vara anului 2013 și 2014 a primit certificate ecologice.Pentru a face produsele eco accesibile tuturor locuitorilor țării, mănăstirea a lansat cu suportul financiar al organizației cehe PIN un magazin online, unde oamenii pot comanda toată gama de produse cultivate pur-ecologic.

Galerie foto

Certificate

Certificat ECO eliberat de Organismul de Inspecție și Certificare al Producției Agro Alimentare Ecologice Nr. OCpeec-001

Selectează categoria