Produse eco Equinox
  • Equinox

    Crama Domnească SRL

  • Adresă r-l Ștefan Vodă, s. Olanești
  • Anul fondării 2002
  • Telefon +373 00000000
  • Produse

    Vinuri roșii, albe, mature

  • URL

Activitate

Prima parcelă a fost plantată în 2002, prima roadă — obţinută оn 2004, iar primul vin a fost lansat în 2006. S-a muncit mult, pentru a obţine un produs într-adevăr bun. Equinox dispune de terenuri de viţă de vie, iar pentru producerea vinului utilizează capacităţile vinăriilor din apropiere. Viile se află lângă satul Olănești — teritoriu care mai este numit de băștinași Luchineasa. Acestea se întind pe o arie de 5 hectare, ceea ce înseamnă că există grijă pentru fiecare detaliu, pentru a obţine un vin deosebit.

În proporţie de 87% via e ocupată de soiurile roșii, care sunt, de fapt, tradiţionale pentru regiunea respectivă. Se cultivă Rara Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Fetească Neagră, Saperavi, precum și soiuri noi pentru Moldova ca Shiraz și Carmenere. Din soiurile albe, pot fi enumerate Chardonnay, Feteasca Albă și Feteasca Regală.

La moment se produc circa 8000 sticle de vin select pe an. Piaţa de desfacere e reprezentată în mare parte de piața intenă din Republica Moldova, dar și cele de export din România, Germania și SUA.

Calitatea vinului se obţine în vie, iar tehnologiile sunt menite doar pentru a o păstra. Pentru a primi un produs de o calitate deosebită, se lucrează foarte mult în vie: managementul suprafaţei foliare, optimizare încărcăturii fiecărui butuc în raport cu suprafaţa foliară, reglarea vigorii butucilor (puterea de creștere) etc. Din 2006 s-a început converisa la agricultura ecologică și roada 2013 a fost prima roadă certificată ecologică.

Export

Ucraina, China, Japonia, Germania și Austria

Premii

Medalie de aur la Asia Wine Trophy 2015.

Categoriile produselor

Subcategoriile produselor

Filtrează produsele

Selectează categoria