30 - 1 mar - iun

Organizatorul

Aociația EcoLocal

Data și Ora

sâmbătă, 30 martie 2019,
09:00 - 13:00
sâmbătă, 1 iunie 2019,
09:00 - 13:00

Adresă

mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 202, Kentford

Contacte

Etno-Gastronomica

Finisat

EcoLocal Farmers Market 2019

Piața EcoLocal a revenit în plină forță cu multe noutăți și surprize. FOTO (01 apr 2019)

După sezonul-pilot din iunie-decembrie 2018, piața EcoLocal Farmers Market își deschide porțile pentru toți doritorii de produse gastronomice autohtone, ecologice și artizanale.

Este prima piață de acest tip din Moldova unde sunt admiși doar producătorii în persoană, fără niciun intermediar, iar organizarea și dezvoltarea sunt conduse de voluntari – consumatori și producători. Piața susține fermieri și producători ecologici certificați și în conversie, care comercializează produsele sale într-un format autentic.

În 2019 s-au înregistrat producători noi la piață, cu micro-verdețuri, cașcavaluri artizanale, paste de nuci și de semințe (unt vegetal). La fel, pentru pirma dată în Moldova, va fi în vânzare pâine artizanală, certificată ecologic.

Producătorii din 2018 se pregătesc intens, cu o gamă mai larga de produse, decât în primul sezon.

Produsele disponibile la piața EcoLocal variază - de la pomușoare, fructe și legume, mirodenii, pâine, vinuri, sucuri, gemuri, conserve – peste 35 de categorii. Dintre cei peste 50 de producători înregistrați pentru 2019, 14 sunt ecologic certificați.

În 2019 piața EcoLocal va avea în fiecare săptămână între 38-48 de tarabe. Două din tarabele pieței EcoLocal sunt alocate comercianților nealimentari cu produse autohtone de meștesugărit, inclusiv din lemn, lut, tricotat, și două tarabe sunt alocate producătorilor de cosmetică naturistă vegană. Produsele ecologic certificate sunt acceptate cu o reducere de 50% a taxelor de participare la piață. Piața EcoLocal include și o zonă mica de agrement pentru copii cu activități educaționale la tema agricultura ecologică, reducerea deșeurilor, familia, alimentația sănătoasă.

Piața are loc sub aer liber săptămânal, în zilele de sâmbătă între orele 9.00 – 13.00 în sectorul Buiucani, bvd Ștefan cel Mare, 202, perimetrul centrului de afaceri Kentford. Dacă o lună are 5 zile de sâmbătă, a 5a sâmbătă este pauză.

Intrarea este liberă pentru vizitatori.

Calendar 31

Selectează categoria