26 - 18 feb - apr

Organizatorul

Muzeul Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Data și Ora

vineri, 26 februarie 2021,
15:00 - 18:00
duminică, 18 aprilie 2021,
10:00 - 18:00

Adresă

str. Mihail Kogălniceanu, 82, MNEIN

Contacte

+373 22 238668

Parteneri

Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

Finisat

Expoziția „Mărțișorul– tradiție și diversitate în creația meșterilor populari”

În ajun de primăvară, doritorii sunt invitați la Muzeul Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală pentru a admira o expoziție de mărțișoare.

Evenimentul are ca scop evidențierea colecției de mărțișoare și a creației artistice a meșterilor populari, care de-a lungul deceniilor au colaborat cu muzeul.

Vor fi expuse mărțișoare confecționate și donate muzeului de meșterii populari: Eugenia Moldovanu, Studioul „Tezaur”, Centrul de Cultură și Tineret al mun. Bălți, Larisa Cojocaru, Liceul Teoretic Săseni, r. Călărași, Natalia Cangea, Centrul de Creație și Agrement al Copiilor Criuleni, Maria Ciobanu, I.P. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Bălți, Lidia Ciobanu, Ludmila Berezin, Centrul pe interese „Curcubeul”, mun. Chișinău.

După vernisaj, doritorii sunt invitați la lansarea volumului „Etnografie muzeală”, publicat recent la editura Lexon-Prim din Chișinău. Este o culegere de studii semnate de cercetători și muzeografi de la MNEIN, coordonator științific – Varvara Buzilă, dr., conf. univ. Lucrarea constituie un îndrumar pentru angajații muzeelor și toți cei preocupați de problemele patrimoniului cultural național.

Accesul la eveniment se va face în condițiile impuse de pandemia COVID-19.

Calendar 31

Selectează categoria