20 - 15 oct - nov

Organizatorul

Muzeul Național de Artă al Moldovei

Data și Ora

marţi, 20 octombrie 2020,
15:00 - 18:00
duminică, 15 noiembrie 2020,
10:00 - 18:00

Adresă

mun. Chișinău, str. 31 august 1989

Contacte

+373 22 241312;
artmuseum_md@yahoo.com

Finisat

Expoziția personală a pictorului Sergiu Galben

Doritorii sunt invitați să admire lucrările pictorului Sergiu Galben, adunate atât din colecția artistului, cât și din cea a Muzeului Național de Artă al Moldovei.

Pictorul Sergiu Galben a parcurs o cale lungă în artă, el a obținut notorietate datorită participărilor la numeroase expoziții, personale și de grup, republicane și internaționale. În creația sa își găsesc o reflectare inedită calități esențiale ale școlii naționale de pictură din a doua jumătate a secolului trecut, ce scot în evidență componenta poetică și coloritul bogat.

Născut la 1 mai, 1942 în județul Soroca, pictorul își face studiile la Școala Republicană de Arte Plastice din Chișinău. Din anul 1970 participă la diverse expoziții republicane, unionale și internaționale. În 1972 devine membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Pe parcursul vieții a lucrat și profesor de pictură, desen și compoziție la Școala de Arte Plastice pentru copii Al. Șciusev din Chișinău.

În prezent, lucrările lui Sergiu Galben se păstrează în muzee și galerii de artă din: Republica Moldova, România, Austria, Turcia, Canada, Franța, Liban, Kazahstan, Rusia, Bulgaria.

În cadrul evenimentului de inaugurare a expoziției va avea loc lansarea albumului de artă Sergiu Galben, autor Ludmila Toma, doctor în studiul artelor.

Calendar 31

Selectează categoria