4 - 28 ian - feb

Organizatorul

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

Data și Ora

luni, 4 ianuarie 2021,
10:00 - 17:00
duminică, 28 februarie 2021,
10:00 - 17:00

Adresă

mun. Chișinău, str. 31 August 1989, 121A

Contacte

+373 22 244 325

Parteneri

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Finisat

Expoziție „Miracolul restaurării. Valori de patrimoniu cultural textil”

Doritorii sunt invitați să admire o colecţie impresionantă de piese etnografice şi vestimentare cu valoare istorică şi artistică deosebită.

Grija pentru păstrarea şi conservarea acestui patrimoniu din cadrul Muzeului Național de Istorie a Moldovei, revine gestionarilor de colecţii şi restauratorilor muzeului. Un mare merit în asigurarea unui proces eficient de conservare-restaurare a patrimoniului muzeal în general şi a pieselor textile în special aparţine doamnei Ecaterina Bondarenco, şefa Secţiei Restaurare din cadrul MNIM.

Expoziţia dată reuneşte doar câteva din cele peste 240 de piese restaurate de E. Bondarenco pe parcursul a 25 de ani de activitate în calitate de restaurator. Vizitatorii sunt invitaţi să admire diverse categorii de piese: covoare şi păretare, prosoape, broderii, cămăşi tradiţionale, catrinţe, marame, piese vestimentare, draperii, textile arheologice ş.a.

Totodată, graţie unor imagini fotografice, vizitatorii vor avea posibilitatea să cunoască calea parcursă de exponat de la depozitul de păstrare, prin atelierul de restaurare, până în expoziţie.

Calendar 31

Selectează categoria