16 - 23 august

Organizatorul

Agro-DICOM, Bacifera

Data și Ora

duminică, 16 august 2020,
10:00 - 17:00
duminică, 23 august 2020,
10:00 - 17:00

Adresă

or. Durlești, str. Alexandru cel Bun 5

Contacte

contact.augustfest@gmail.com
+373 (0)69 801 776

Parteneri

Primăria or.Durlești;
Rețeaua Națională LEADER in Moldova;
Solidarity Fund PL in Moldova;
EcoVisio;
etc.

Finisat

Festivalul „Au Gust” 2020/ Târgul de produse locale și artizanat

În cadrul celei de-a III ediții a Festivalului „Au Gust” se anunță un program vast de activități dedicat producătorilor locali.

Înființat în anul 2018, evenimentul pune producătorii locali în prim-planul activității orașului Durlești promovând producția eco-responsabilă, în special, de struguri timpurii. Anul acesta, organizatorii continuă să consolideze legătura dintre agricultură și cultură prin trei axe principale: promovarea producătorilor; dezvoltarea socio-culturală, comunitară și dinamizarea urbană.

Axa prioritară a festivalului este promovarea producătorilor eco-responsabili de struguri și fructe de sezon. Obiectivul evenimentului este de a susține producătorii în comercializarea produselor dar și în dezvoltarea imaginii de marcă și a notorietății. Acest obiectiv este strâns legat de axa principală a festivalului, fără de care promovarea producătorilor, dezvoltarea socio-culturală și dinamizarea urbană a localității nu ar fi posibilă. Obiectivul secundar al festivalului este de a încuraja coeziunea socială și dezvoltarea unei comunități implicate care poate absorbi această creștere. Salonul comunitar Au Gust va fi organizat în două sesiuni, iar moderatori vor fi Rețeaua Națională LEADER în Republica Moldova însoțiți de Solidarity Fund PL și Asociația Primăria Mea. Ambele sesiuni vor aborda subiectul mobilizării comunitare și cum aceasta ne ajută la soluționarea problemelor cu care ne confruntăm, în mediul rural sau urban.

Pentru a respecta normele sanitare, ediția a III a Festivalului „Au Gust” se va desfășura online pentru partea interactivă și offline pentru partea comercială. În cadrul târgului de produse de produse locale și de artizanat, ce va avea loc offline, oaspeții evenimentului vor avea posibilitatea de a degusta și cumpăra bunătățile lunii august, vor putea aprecia expoziția concursului foto din cadrul festivalului, iar seara, la ora 19:30 vor fi invitați în spațiul cinema pop-up, în aer liber, unde vor putea descoperi câteva din filmele documentare create în cadrul MOLDOX LAB al Festivalului internațional de film documentar MOLDOX. Vor fi prezenți și trei dintre autori pentru a răspunde la întrebările celor prezenți.

Programul online se va desfășura între 16 și 23 august. Acesta va cuprinde Salonul comunitar în două sesiuni și atelierele interactive, care vor avea fi transmise live pe facebook și pe igtv :
- Atelierul de sculptură în lemn cu Artiom Vizitiu;
- Atelierul urban „Plantarea căpșunului la balcon”;
- Atelierul de instruire, de recoltare și curățare a strugurilor (procesul de ambalare, păstrare etc);
- Atelierul „Compost: ce este și cum se face?” cu Gabriela Isaac;
- Atelierul de pictură în vin cu Centrul de tineret Durlești;
- Atelierul „Ce facem cu frunzele?” cu Gabriela Isaac.

Partea online a evenimentului se va încheia cu concertul Au Gust care va fi transmis live atât pe Facebook, cât și igtv.

Calendar 31

Selectează categoria