26 august

Organizatorul

Oficiul Național al Viei și Vinului

Data și Ora

sâmbătă, 26 august 2017,
11:00 - 21:00

Adresa

Traseul R1 Chisinau-Ungheni, km 32

Parteneri

UVV IGP „Codru”,„Ștefan Vodă” ,„Valul lui Traian” și Asociația Producătorilor de Brandy și Divin

Finisat

Festivalul DeVin&DeGust

Primul festival al deliciilor oeno-gastronomice din regiunile cu Indicație Geografică Protejată ale Republicii Moldova.

Pe 26 august 2017, la Complexul Etno-Cultural VATRA doritorii vor putea participa la o sărbătoare a gustului, aromelor și tradițiilor autohtone, destinată întregii familii. Evenimentul este centrat pe cele 4 regiuni vitivinicole IGP ale Moldovei, pentru care în cadrul complexului va fi rezervată câte o zonă cu tematică specială:

Regiunea IGP „Codru” – vin și carne,
Regiunea IGP „Ștefan Vodă” – vin și pește,
Regiunea IGP „Valul lui Traian” – vin și brânzeturi,
Regiunea IGP „Divin” – cocktail-uri pe bază de divin și ciocolată.

Experiența „DeVin&DeGust” oferă posibilitatea unică de a descoperi potențialul vitivinicol, gastronomic, turistic și cultural caracteristice zonelor IGP. Vizitatorii evenimentului vor primi la intrare câte un pahar pentru degustări și harta amplasării zonelor, cu ajutorul căreia, într-o singură zi, vor putea „călători” imaginar și gustativ în fiecare regiune IGP. Aici fiecare va învăța despre consumul responsabil al vinului și asocierea acestuia cu gastronomia locală, va participa la degustări de vin și bucate originare din regiunile IGP, va asista la un teatru gastronomic și masterclass-uri ținute de bucătari și somelieri renumiți și se va bucura de un spectacol cultural deosebit, oferit de artiștii din regiuni.

În afară de cele 4 zone dedicate regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, evenimentul va mai cuprinde: Zona pentru teatru gastronomic, Zona de divertisment, Zona de odihnă și Zona pentru copii – decorate în stil rustic și dotate cu toate elementele necesare pentru relaxarea și distrarea amatorilor de delicii oeno-gastronomice.

Intrarea la eveniment se va face în baza unui pahar Wine of Moldova, pe care fiecare vizitator îl va primi la intrare, împreună cu harta vitivinicolă a Moldovei. Costul paharului este de 30 lei. Mai multe detalii despre eveniment aflați aici.

Calendar 31

Selectează categoria