5 - 21 aprilie

Organizatorul

art-salon MOLDECO, asociația Klumea

Data și Ora

joi, 5 aprilie 2018,
18:00 - 20:00
sâmbătă, 21 aprilie 2018,
09:00 - 19:00

Adresă

mun. Chișinău, bd. Moscova 14/1

Contacte

+373 22 311 281

Parteneri

Comunitatea Moldavă din Elveția

Finisat

MăiestrIA 2018, expoziție-concurs de IE cusută manual, ediția II

Expoziția MăiestrIA 2018 - proiect de perpetuare a iei autentice românești. FOTO (06 apr 2018)

Expoziție-concurs pentru autoarele de ii din Republica Moldova și România, cu scopul de a reînvia tradiția costumului tradițional autentic.

În urma unei preselecții riguroase în care au concurat peste 50 de lucrări create în ultimii ani, în expoziție vor fi prezente autoare originare din Chișinău, Fălești, Strășeni și București. Expoziția MăiestrIA cuprinde ii, cămăși bărbătești și pentru copii, realizate totalmente manual după modele autentice românești.

Concursul va fi jurizat de cinci profesioniști, care vor desemna primele trei locuri: Andreea Diana Tănăsescu - fondatoarea comunității La Blouse Romaine, Valentina Vidrașcu și Oxana Munteanu – designeri vestimentari, Lucia Berdos - femeie de afaceri și Vasile Botnaru – jurnalist, directorul biroului Chișinău Radio Europa Liberă.

Vizitatorii expoziției vor putea selecta lucrarea preferată, care va primi titlul de Simpatia Publicului, prin vot direct, pe tot parcursul evenimentului.

Oaspetele de onoare al expoziției va fi Ioana Corduneanu, fondatoarea comunității Semne Cusute în Acțiune care cuprinde peste 25 000 de membri din toate colțurile lumii. De asemenea, partener al evenimentului este Comunitatea Moldavă din Elveția, care sponsorizează premiile pentru fiecare participant.

Intrarea la eveniment este liberă.

Calendar 31

Selectează categoria