2 mai

Organizatorul

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală

Data și Ora

joi, 2 mai 2019,
12:00 - 16:00

Adresă

str. Mihail Kogălniceanu, 82, MNEIN

Contacte

+ 373 22 23 88 68;
+ 373 60 153 979.

Parteneri

Muzeului de Istorie și Etnografie din s. Mingir, r. Hîncești;
Casa Germană „Hoffnung”;
SRL Fidesco.

Finisat

Program pascal "Săptămâna Luminată la Muzeu!”

Muzeul Național de Etnografie și Istorie va găzdui un eveniment ce include o expoziție de pâine pascală și un amplu program muzical.

Expoziția de pâine pascală cu genericul „Pasca – icoana Învierii” are scopul de a sensibiliza opinia publică privind formele tradiționale de pască și pâine de pomenire în diversitatea locală: pasca cu brânză, cozonacul, pupăza, burnăcelul, hulubașul, cristata etc. Pasca este considerată sacră în tradiția autohtonă, iar muzeul are menirea să păstreze și să transmită mai departe obiceiul străbun.

Programul muzical va avea loc pe scena din curtea muzeului cu participarea formațiilor folclorice de la palatul de Cultură Ungheni: “Vârsta de aur”, conducător Vitalie Scripcaru și “Răzeșii”, conducător Alexandru Galiț; formația folclorică de copii din s. Mingir, r. Hâncești “Cișmeaua căprioarelor”, conducător Mihai Mircos.

La sărbătoare va participa Studioul „Tezaur” și meșterii populari Eugenia Moldovanu și Ion Dascăl de la Centrul de Cultură și Tineret din mun. Bălți cu o expoziție-târg de ouă încondeiate, obiecte din paie și din lemn cu subiect pascal.

Doritorii de a participa în expoziția de pască tradițională, coaptă acasă, după forme și rețete păstrare din generație în generație, pot contacta reprezentanții muzeului.

Intrarea la eveniment este liberă.

Calendar 31

Selectează categoria