24 iunie

Organizatorul

Madein.md

Data și Ora

sâmbătă, 24 iunie 2017,
13:00 - 20:00

Adresa

Satul Horodiște, raionul Rezina

Contacte

info@madein.md


Parteneri

Asociația de Solidaritate franco-moldavă "Vent d'Est"

Finisat

Say Cheese! Fest

Say Cheese - sărbătoarea brânzeturilor și a cașcavalurilor autohtone. FOTO (26 iun 2017)

Satul Horodiște din raionul Rezina va găzdui un eveniment inedit de promovare a producătorilor autohtoni și a turismului local.

E vorba de festivalul „ Say Cheese!” care se va desfășura pe data de 24 iunie și va fi dedicat cașcavalurilor și brânzeturilor fabricate în Moldova.

De data aceasta degustăm într-un anturaj pitoresc, descoperind producătorii locali de cașcaval și savurând din frumusețea spațiului horodiștean.

Pe lângă oportunitatea de a descoperi și degusta numeroase tipuri de cașcaval, participanții vor mai beneficia de așa activități precum plimbări cu trăsura prin satul Horodiște, drumeții prin zonă cu vizitarea cascadelor de la Țîpova, ateliere meșteșugărești și gastronomice, diverse concursuri și activități, atât pentru maturi, cât și pentru cei mici.

Evenimentul pune accent pe autenticitatea satului și promovarea unui mod sănătos de viață, de accea și gastronomia va fi una specială, cu bucate ca la iarbă verde și desigur mult cașcaval, 7 producători fiecare cu câte 3-4 tipuri de cașcaval. Nu au ezitat să se implice si producătorii de fructe uscate, dulceață, miere, păine artizanală, vin și alte bunătăți.

Evenimentul va culmina cu o cină câmpenească acompaniată de un recital de muzică la chitară. Mai multe detalii despre înregistrarea și participarea la festival aflați aici.

Sunt așteptați toți fanii produselor made in Moldova și însetații de aventuri, pentru că urmează să aveți o zi plină la “Say Cheese!”, nu doar la locul evenimentului, dar și în apropierea lui.

Curioși? Deci vă prezentăm câteva poze din locurile pitorești care vor găzdui acest eveniment.

Calendar 31

Selectează categoria