13 octombrie

Organizatorul

Cartoful Rîșcovean, EcoVisio și Eco-Village Moldova

Data și Ora

duminică, 13 octombrie 2019,
13:00 - 19:00

Adresă

s. Rîșcova, r. Criuleni

Contacte

info@ecovisio.org

Finisat

Toamna Cartofilor la Rîșcova, a 2-a ediție

Ca în fiecare toamnă, în satul Rîșcova, se organizează un eveniment dedicat cartofului și bucatelor preparate din această legumă.

Oaspeții evenimentului vor putea afla toate beneficiile cartofului direct de la localnicii care îl cresc și îl gătesc cu pricepere și mai ales, cu dragoste.

Toamna Cartofilor 2019, ediția a doua, va oferi oaspeților posibilitatea să-și facă plinul pe iarna, să cunoască fermierii, să se bucure de codrii tomnatici și să deguste cele mai diverse bucate din cartofi.

Vizitatorii vor putea alege dintre 20 de soiuri de cartofi, atât locale cât și din alte țări, inclusiv crescute ecologic. Pe lângă delicii din cartof și alte produse de sezon, festivalul va avea un program tematic pentru cei mici, cântece și dansuri populare, concursuri cu premii și alte distracții pentru toată familia.

Toamna Cartofilor este un prilej de reconectare a orășenilor cu natura, dar care aduce împreună și sătenii din împrejurimi. Prin această sărbătoare, organizatorii vor să pună în valoare frumusețea satului Rîșcova și să popularizeze totodată cartoful, un produs local cu tradiție.

Satul Rîșcova este cunoscut pentru generațiile sale de fermieri specializați în cultura cartofilor. Anul acesta, cu susținerea asociației EcoVisio, aici a luat naștere și cooperativa ”Cartoful Rîșcovean”, formată din 5 agricultori care cultivă ecologic diferite varietăți de cartofi.

De asemenea, oaspeții avea ocazia să vadă primul sat din Moldova care colectează separat gunoiul, construiește din paie și are sanctuar de cai.

Calendar 31

Selectează categoria