18 aprilie

Organizatorul

Oficiul Național al Viei și Vinului

Data și Ora

joi, 18 aprilie 2019,
18:00 - 22:00

Adresă

mun. Chișinău, bd. Dacia, 58/5, Hotelul „Prezident”

Parteneri

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului;
Proiectul de Competitivitate din Moldova – finanțat de USAID și Guvernul Suediei

Finisat

Vernisajul Vinului „Aroma primăverii tale!”

Va fi lansat primul catalog al vinurilor moldovenești premiate cu aur în anul 2018 (17 apr 2019)

Cum a fost la ediția de primăvară a Vernisajului Vinului. FOTO (19 apr 2019)

Doritorii sunt invitați la cea de-a XVI-a ediție a Vernisajului Vinului, pentru a celebra excelența vinurilor moldovenești.

Cu genericul „Aroma primăverii tale”, evenimentul se va desfășura într-un decor floral, iar muzica jazz, swing și tango va crea un fundal sonor distins. Ediția din acest an va reuni sub brandul unic de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” 50 de producători din cele 4 regiuni cu Indicație Geografică Protejată, care vor delecta publicul cu peste 300 de vinuri albe, rosé și roșii atât din ultima roadă, cât și mature.

În premieră, la Vernisajului Vinului va fi amenajată o zonă dedicată vinurilor autohtone, care s-au învrednicit de premii la concursurile naționale și internaționale, organizate anul trecut. Băuturile vor fi oferite spre degustare publicului, iar vizitatorii, interesați să afle mai multe detalii despre ele, le vor găsi în „Catalogul de Aur al vinurilor moldovenești – 2018”, care va fi lansat în cadrul evenimentului și care, totodată, va putea fi cumpărat.

Oaspeții sunt invitați să ia parte la degustări organizate de experți ai Oficiului Național al Viei și Vinului, care vor avea loc la standul ONVV. Degustarea comparativă a vinurilor din soiuri indigene, produse în anii 2017 și 2018 promite a fi o experiență inedită pentru vizitatori.

După un tur pe la standurile vinficatorilor, publicul va avea ocazia să-și desemneze favoriții, prin intermediul unei platforme online. Fiecare a 30-a pesoană înregistrată va fi premiată, la fel ca și cel mai activ și cel mai exact în pronosticuri invitat. Cele mai bune vinuri de sezon, votate de oaspeții evenimentului, se vor alege cu trofeele „Vernisajul în Alb” și „Vernisajul în Rosé”.

În mod tradițional, Vernisajul Vinului va include și o acțiune de caritate – „In Vino Caritas”: 2 studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice vor primi din partea organizatorilor seturi de ustensile pentru pictură. O expoziție de tablouri ale discipolilor Academiei va contura atmosfera rafinată a evenimentului.

Biletele, prețul cărora este de 250 de lei, pot fi procurate aici, iar accesul la eveniment va fi permis începând cu ora 17:00.

Calendar 31

Selectează categoria