3 - 4 octombrie

Organizatorul

Oficiul National al Viei si Vinului

Data și Ora

sâmbătă, 3 octombrie 2020,
09:00 - 20:00
duminică, 4 octombrie 2020,
09:00 - 20:00

Adresă

online

Finisat

Ziua Națională a Vinului 2020

Ediția din acest a Zilei Naționale a Vinului cu sloganul „Eu deVIN sărbătoare”, va fi marcată în zilele de 3 și 4 octombrie 2020, preponderent în mediul online.

Cu sloganul „Eu deVIN sărbătoare” și cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, mai mult în mediul virtual, va avea loc o retrospectivă a succeselor înregistrate pe parcursul ultimilor 19 ani. În acest an, ținând cont de noul context cauzat de criza sanitară globală, în Piața Marii Adunări Naționale sau pe străzile adiacente nu vor fi instalate standurile producătorilor vinicoli, care în anii trecuți adunau peste 100 000 de mii de oameni și mii de turiști străini.

În noul context, în primul weekend din octombrie, Ziua Națională a Vinului va fi celebrată după un program tematic care va include:
- Ceremonia oficială a Zilei Naționale a Vinului care va cuprinde decernarea Medaliilor de Recunoștință și a premiilor dedicate reprezentanților sectorului vitivinicol;
- Expoziția - retrospectivă ce va ilustra cele mai importante momente din ultimii19 ani;
- Expoziția etichetelor pentru sticlele de vin;
- Programe și emisiuni speciale, dedicate tradițiilor milenare în vinificație, atât la TV, cât și la radio și în mediul online, dar și diferite concursuri tematice;
- Programe speciale la toate vinăriile din țară, care își așteaptă oaspeții cu multe surprize.

Totodată, evenimentul va continua să fie marcat și peste hotarele țării. Mai mulți jurnaliști notorii, specializați pe domeniul vitivinicol, vor participa la o degustarea online a vinului Moldovei, înlocuind astfel vizitele tradiționale de presă, specifice sărbătorii.

Calendar 31

Selectează categoria