Producere
Berea Kellers este o bere vie, deoarece este produsă din ingrediente naturale, fără conservanţi și nu este supusă pasteurizării. Această tehnologie de fabricare permite produsului finit să păstreze întregul complex de vitamine şi microorganisme benefice ce se conțin într-o bere vie.
Berea este produsă în conformitatea cu Legea Germană a Purității Berii (Reinheitsgebot) din anul 1516, care stipulează faptul că berea poate fi fabricată prin utilizarea a doar patru ingrediente: apă, malț, hamei și drojdie de bere.
Volumul mediu de producție este de 60-70 de tone lunar, dar poate ajunge la 100 de tone în dependență de sezon.
Berea nefiltrată Kellers (blondă și brună) este o bere vie și are un termen de valabilitate de doar 5 zile, berea filtrată (de asemenea, blondă și brună) poate fi păstrată timp de 30 de zile. Gradul de alcoolizare este destul de mic, de la 4 la 4,7 %, în timp ce densitatea variază de la 11 la 14%. Produsele nu sunt pasteurizate.