Moldova Zahăr

Activitate

ICS “Moldova-Zahar” SRL a fost fondată ca un proiect investițional ambițios al concernului polon ”Krajowa Spolka Cukrowa” SA, un producător de zahăr care s-a afirmat cu succes în primii zece producători de zahăr din Uniunea Europeană.

Compania a achiziționat în luna mai 2011 fabrica de zahăr falimentată din or. Cupcini, pentru a o readuce la viață, ce a avut un impact semnificativ atât asupra industriei din r. Edineț, cât și asupra industriei zahărului din Moldova.

De la fondare până în prezent ICS “Moldova-Zahar” SRL a înregistrat o dezvoltare continua: calitatea zahărului a atins standardele europene, cota de piață la producerea zahărului a atins de 30% în sezonul de producere 2015, iar la fabrica din Cupcini s-au făcut modernizări în valoare de peste 6 mln euro.

Este important de menționat că investitorul străin atrage în activitatea întreprinderii producătoare de zahar anume fermieri și specialiști autohtoni. Astfel, gratie susținerii din exterior sunt dezvoltate tradițiile industriei zaharului din Moldova, iar specialiștii autohtoni din domeniu au o posibilitatea unica de a se familiariza cu noile tehnologii.

Mărci comerciale

Moș Zaharia

Export

Romania, Kazakstan, R. Belarus.

Certificate

ICS "Moldova-Zahăr" SRL produce zahăr din sfeclă de zahăr, de toate categoriile, în conformitate cu regulamentul tehnic "Zahăr. Producția și vânzarea" adoptat prin Hotărârea, Guvernului Republicii Moldova, № 774 din 03.07.2007.

Categoriile produselor

Subcategoriile produselor

Filtrează produsele

Selectează categoria