Conform evaluării subiective a celor 25 degustatori, cele mai apreciate produse au fost cvasul de la Fabrica de bere „Cogâlnic” din or. Cimişlia, Cvasul Gotter de la Galiaris- Com SRL (cvasuri vii) și cel de la Beermaster SA din cvasurile industriale.

Pe data de 30 iunie, în incinta localului Rozmarin Café, Madein.md a organizat a noua ediție a campaniei de degustare în orb a produselor autohtone. De data aceasta, participanții au avut ocazia să aprecieze cvasul fabricat în Moldova.

A fost un eveniment de importanță majoră ținând cont de faptul că o mare parte din consumatorii din țară nu sunt deloc familiarizați cu producătorii de cvas autohtoni, ceea ce demonstrează și video reportajul realizat de MadeinMD în ajunul degustației.

Astfel, celor aproximativ 25 de degustatori le-a fost oferit cvas de două categorii: industrial și viu de la nouă companii locale. Cvasul industrial a fost oferit de producătorii:

  • Efes Vitanta (brandul Kvassika);
  • Gelibert SRL (Derevenschii);
  • Beermaster SA (Bocikovoi);
  • SA Bere Unitank (Spicușor).

Cvasul viu, fabricat după metode tradiționale, a fost oferit de producătorii:

  • Vis-Strom SRL (Cvas Domnesc);
  • Fros Import (Zlato-Cvas);
  • Galiaris- Com SRL (Gotter Cvas);
  • Kellers SRL (Cvas de pâine);
  • Fabrica de bere „Cogâlnic” Cimişlia (Cvas Viu).

Degustatorii au avut posibilitatea să încerce cele nouă mostre și să le evalueze băutura după criteriile: culoare/transparență, gust/aroma și grad de gazare. De asemenea, reprezentanții companiilor producătoare, cinci din care au fost prezenți la eveniment nu au ezitat să răspundă la întrebările publicului și să povestească despre cvasul oferit, ingredientele utilizate și procesul de producție a acestuia. La sfârșit, conform evaluării subiective a celor 25 degustatori, cele mai apreciate produse au fost cvasul de la Fabrica de bere „Cogâlnic” din or. Cimişlia, Cvasul Gotter de la Galiaris-Com SRL (cvasuri vii) și cel de la Beermaster SA din cvasurile industriale.

A fost un eveniment interesant, interactiv, și cel mai important util, atât pentru consumatorii prezenți la degustare, cât și pentru producătorii de cvas din Moldova. Echipa Madein.md ține să mulțumească localului Rozmarin Café, producătorului Gelibert SRL care ne-a oferit apa plată și Combinatului de Pâine din Bălți care ne-a aprovizionat cu biscuiți și alte gustări. Mai jos puteți vedea și un fotoreportaj de la a eveniment.