Propaganda Café este un local situat în centrul Chișinăului deschis pentru toți, atât pentru adolescenți, tineri, cât și pentru oameni mai în vârstă. Este locul unde se discută, se dezbate și se ascultă muzică bună. Deseori acest local este preferat de străinii care ne vizitează țara, pentru posibilitatea de a savura din bucătăria europeană în combinație cu gama largă de vinuri autohtone oferite aici.

La Propaganda Café am discutat cu bucătarul-șef, domnul Alexei. Iată câteva detalii din culisele meniului acestui restaurant.

Dacă ar trebui să ne faceți o recomandare din bucătăria localului Dvs, pe care ați alege-o?
Poziționându-ne ca un restaurant ce se axează pe mâncăruri din carne, aș menționa Anti Stroganoff și Chateaubriand cu spanac. Ceva mai festiv și deosebit este pulpa de gâscă glazurată în sos asiatic și servită cu sos din vin roșu și struguri.

Prepară localul Dvs. ceva specific moldovenesc?
Zeamă ca în majoritatea restaurantelor și tocană cu mămăligă. Cam asta e tot, dar de ziua Independenței și a Limbii Noastre am avut oferte speciale în care am pregătit mititei, costițe la grătar și gogoașe. Totuși, noi nu suntem specializați strict pe bucate naționale. Asemenea localuri există chiar în apropierea noastră și noi nu încercăm să concurăm cu ele.

Ce produse autohtone folosiți?
Carnea este autohtonă la noi: de porc, de pasăre, de vită.

Cât de complet pot să acopere produsele autohtone necesitățile meniului din localul Dvs?
70%, deoarece anumite feluri de mâncare se prepară doar din produse importate.

Ce părere aveţi despre calitatea produselor alimentare moldovenești?
Instabilă, din cauza că nu dispunem de un standard bine fixat în activitatea de producere. Dacă înainte, în perioada sovietică existau anumite condiții, acum acestea nu sunt respectate și calitatea produselor variază de la foarte joasă la foarte înaltă. Iată de ce uneori suntem nevoiți să apelăm la produsele străine.

Menționați câteva branduri autohtone a căror producție o folosiți?
Floreni, Rogob, Vita, Căsuța Mea, JLC.

De ce în localul Dvs. Nu există sucuri autohtone în meniu?
Iarăși, din cauza calității instabile, aceasta este unica cauză.

NB: Ambianța relaxantă și familiară din acest local ne-a cucerit din prima.