Situaţia din agricultură este dificilă, dar recolta de grâu va fi suficientă pentru asigurarea securităţii alimentare. Asigurările în acest sens au fost date de ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, în faţa deputaţilor comunişti. De altfel, opoziţia este de părere că măsurile luate de Guvern împotriva secetei sunt insuficiente şi cere Parlamentului să intervină urgent pentru soluţionarea situaţiei.

Potrivit ministrului Agriculturii, ţara nu se va confrunta cu o criză alimentară. Totuşi, Vasile Bumacov nu exclude o majorare a preţului pâinii.

"Nu există premise pentru creşterea majoră în preţ. Însă, când fermierii se confruntă cu o secetă, atunci când este atât de greu în ţară, iar pierderile lor sunt atât de mari, societatea ar trebui să fie solidară. Noi, consumatorii, în cazul în care dorim să-i ajutăm, nu trebuie să vă fie frică de cei 10 bani supliment la preţul pâinii",  a menţionat Bumacov.

Comuniştii cer, însă, audierea de urgenţă în Parlament a membrilor Guvernului. 

"Nu trebuie să atargem atenţia doar asupra situaţiei din agricultură. Trebuie să venim cu un şir de măsuri, ceea ce paote face doar Parlamentul. Dar ar putea să împuternicească şi Guvernul", a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Mai mult, liderul PCRM crede că Executivul trebuie să instituie stare de urgenţă în Moldova şi să înceapă negocierile cu alte ţări în vederea acordării de ajutor umanitar.

publika.md