/ Diverse view 891

Fiind considerată cel mai popular desert din lume, înghețata de cele mai multe ori ni se asociază cu arome de vanilie, ciocolată, fructe, pomușoare, etc. Însă, imaginația producătorilor și a bucătarilor din întreaga lume pare să nu aibă limite. Însă, dacă studiem mai profund tipurile de înghețată produse în diverse țări, vom descoperi arome și gusturi din cele mai ciudate și mai excentrice.

În continuare vă invităm să faceți cunoștință cu o parte dintre cele mai interesante și neobișnuite arome de înghețata de pe întreg glob:

Înghețata cu vin este fabricată de Mercer’s, un producător din SUA care sparge stereotipurile oferind înghețată cu 6 arome diferite de vin: Cherry Merlot, Chocolate Cabernet, Peach White Zinfandel, Port, Red Raspberry Chardonnay, Riesling.

Îngheţata cu foie gras sau caviar este un produs pentru cele mai rafinate gusturi, prețul acesteia depăşeşte pragul sumei de o sută de euro.

Îngheţata cu ramen (supă japoneză cu tăiţei) o găsim la Tokyo, în localul Kikuya Ramen Shop. Aceasta a devenit preparatul cel mai popular din restaurantul respectiv.

Îngheţata cu homar o găsim la Bill's Chocolate Emporium, în Maine (SUA). Este unul dintre cele mai populare preparate pe lista comenzilor online.

Îngheţata cu lapte matern este una controversată și conţine un amestec de lapte matern, vanilie Madagascar şi coajă de lămâie. Aceasta a fost creată în onoarea cântăreţei Lady Gaga și poartă denumirea Baby Gaga.

Îngheţata cu haggis este un preparat asemănător cu toba noastră tradiţională. Se produce în Marea Britanie și conține măruntaie de oaie; inimă, ficat și plămâni.

Îngheţată cu hrean poate fi întâlnită tot în SUA, la gelateria Max & Mina din New York. Aroma a fost creată de frații Becker (care au mai creat înghețata cu somon și cu humus) și este apreciată de o mare parte din clienți.

Îngheţata cu Weiswurst (cârnaț alb) a fost creată de neamțul Matthias Muenz. Desertul conține cârnat alb și diverse arome de îngheţată. Se serveşte pe pâine.

Înghețata cu aromă de bere este numită Frozen Pints și a fost inventată de un tânăr de 29 de ani, Ari Fleischer. În sortiment există 7 produse, iar cel mai mare conținut de alcool este de 3,2%.

Înghețata cu aromă de spaghetti cu brânză este un produs italian cu un număr mai scăzut de calorii. Rețeta vine din Venezuela, iar produsul conține în componența sa bucăți de spaghetti amestecate.

Înghețata cu aromă de usturoi este una foarte bizară și se folosește mai mult ca sos pentru bucatele din carne. Combinația rece-cald face aceste bucate și mai gustoase.

Înghețata cu Wassabi sau ardei iute poate fi găsită în una dintre cele mai căutate gelaterii din New York, Big Gay Ice Cream. Deja cunoaștem că ciocolata cu ardei iute este destul de bună și interesantă la gust, astfel, posibil că iuțeala să se integreze bine și în înghețată.

Îngheţata din ouă de crocodil este produsă într-un restaurant din Filipine. Creatorii ei, Dino şi Bianca Ramos prepară îngheţata, folosind ouăle de crocodil în locul celor de găină, alături de alte ingrediente tradiţionale cum ar fi laptele, zahărul şi diverse arome.

Înghețata cu pâine neagră a fost lansată în Suedia, iar apoi a devenit cel mai popular sortiment al unei faimoase gelaterii din Los Angeles. Are gust de pâine neagră și mai conține struguri și caramel.

Înghețata cu Viagra se vinde într-un magazin din Merida, Venezuela. Are culoare albastru marin ce amintește de celebra pastilă, iar producatorii spun că are efect garantat, datorită plantelor afrodisiace din componența sa.

Înghețata cu nitrogen face parte din categoria gastronomiei moleculare. Unul dintre pionierii acestui domeniu este un local din Manila, care servește înghețata cu nitrogen obținută dintr-o cremă proaspată care se îngheață de față cu invitații prin utilizarea nitorgenului lichid.

Înghețata făcută de eskimoși se mai numeste și Akutaq. Chiar daca aromele pot să pară banale (ciocolată, fructe de pădure etc.), acest desert este făcut cu grăsime de ren, caribou sau chiar balenă. Se găsește în Alaska.

Lista poate continua, putem găsi pe întreg globul pământesc înghețate cu arome de ciuperci, spanac, roșii, cartofi, susan negru, caracatiță, porumb dulce, tequila, ulei de măsline, tutun și multe altele. Se pare înghețata că este un produs care poate fi diversificat până la infinit, iar experimentele cu aceasta deseori întrec orice imaginație.

surse foto: tallypress.com, facebook.com, star2.com, abcnews.go.com, zoomzee.org