/ Diverse view 1540

Sunt femei ce se inspiră din agricultură. Se manifestă activ în domeniul agricol autohton și obțin succes într-o lume a bărbaților. Cu mult curaj, bărbăție și insistență izbutesc. Greu, dar nimic nu este imposibil.

Sunt femei cu experiență în acest domeniu, demne de admirație. Fiecare cu povestea și aspirațiile ei.

Madein.md a decis că acum la început de primăvară, în ajun de 8 martie, mai mult ca de obicei, ele merită lăudate.

Nina Dobrovolscaia, Vetrici Elena, Natalia Zvonițcaia - pas cu pas și-au construit propriul univers, în care prelucrarea pământului reprezintă provocarea vieții, sursă de inspirație și fericire.

Nina Dobrovolscaia – femeia pentru care visurile nu se termină

Femeia în grădina căreia trăiesc îngerii, susține că natura îi dă forțe. Prelucrând cu o deosebită atitudine, 3 ha de pomi fructiferi: caise, vișine, piersici și prune, încercând să încurajeze lumea spre un mod sănătos de viață. „Vreau ca toți să consume natural, ecologic, autohton.”

Dacă pentru cineva prelucrarea pământului nu este decât o sursă de venit, pentru doamna Dobrovolscaia, este un izvor de inspirație, o enormă plăcere și un refugiu din realitate. „A fi femeie agricultor în Republica Moldova, este o muncă asiduă în primul rând cu autoritățile, care dintr-un oarecare motiv, creează piedici ce stopează activitatea.”

Muncește la propriu în grădina sa, pentru că recunoștința naturii pentru grija pe care i-o poartă, compensează toată energia negativă, ce vine din afară.

Vis: Să educe cultura consumul de fructe ecologice și dragostea față de natură printr-un local local special, o cafenea a fructelor.

Vetrici Elena – scopul bine stabilit e cheia succesului

Dorința de a cultiva ceva extrem de benefic, a călăuzit-o spre pomușoarele goji. În prezent prelucrează 6 ha de pământ și oferă o deosebită atenție pomușoarelor pe care le crește. Pentru Elena Vetrici, sursa principală de energie este dorința și plăcerea de a obține un rezultat frumos. „Dacă este plăcere din ceea ce faci, atunci găsești timp pentru tot și puterile vin cu siguranță.”

Combină armonios viața personală și activitatea agricolă, pentru că știe cum corect să-și organizeze timpul. Chiar dacă muncește mai mult decât lucrătorii pe care îi are, acest fapt nu a împiedicat-o să-și facă un hobby.

O altă dragoste o reprezintă albinele. Cursurile pentru apicultură au devenit motiv de inspirație. „Când privesc cum lucrează o familie de albine, capăt forțe și încredere pentru ziua de mâine.”
Chiar dacă în agricultură trebuie să dai dovadă de caracter, insistență și duritate, în special cu autoritățile, Vetrici Elena nu uită să fie femeie. Și ca oricare femeie, are visuri.

Vis: Este unul pământean – să-și vadă copii fericiți la casele lor.Natalia Zvonițcaia – motorul reușitelor în viață este dragostea

Are o afacere în care se implică toată familia. Produce măceș și se mândrește cu asta. Natalia consideră că visurile trebuie să fie mărețe, de aceea speră ca muncind în agricultură, să aducă un aport țării: „fiecare să se mândrească că este din Moldova”. La moment prelucrează 80 de ha de pământ și acesta e doar începutul.

Crede că o femeie vede altfel lucrurile și că motorul tuturor reușitelor în viață este dragostea. Probabil de aici vine generatorul de forțe, potrivit căruia, Natalia și familia își propun să-și extindă afacerea.

Cea mai bună îngrijire, i-o oferă natura. Și pentru a se simți cu adevărat femeie, folosește pomușoarele pe care le crește, aplicându-le atât în interior, cât și în exterior.

Se implică artistic în domeniul agricol, fiind ghidată de pace, dragoste și fericire.

Vis: Să-și transmită afacerea și dragostea față de natură, din generație în generație.

Ele! Femeia și agricultura. Se înțeleg și se completează. Probabil din motiv că ambele sunt purtătoare de viață?