/ Diverse view 2524

GEN (Global Entreprenuership Network) este o asociație care a pornit în anul 2007, fiind inițial doar un atelier de lucru cu reprezentanţi din 37 de ţări, dar a cunoscut o dezvoltare fulminantă într-un timp record, numărul țărilor ajungând în câțiva ani la 140. Una din activitățile de bază a asociației este Global Entrepreneurship Week (Săptămâna Globală a Antreprenoriatului) care în prezent desfăşoară acţiuni şi proiecte cu un număr de peste zece milioane de beneficiari.

În anul 2013, această inițiativă a fost implementată și în Republica Moldova. De atunci, în fiecare an se organizează Gala Creativă, eveniment care celebrează și premiază creativitatea și inovativitatea în antreprenoriat, fiind primul show de business din Republica Moldova. În cadrul galei sunt prezentate ideile de afacere inovatoare care apoi participă la finala națională a Cupei Businessului Creativ (CBC). Campionul național, selectat în fiecare an, câștigă biletul pentru Cupa Businessului Creativ din Danemarca.

La proiectele GEN Moldova pot să participe antreprenorii care dezvoltă afaceri în ţară, dar vor să se extindă la nivel internaţional. Este un proiect util pe toţi cei care vor să beneficieze de oportunităţile business-ului şi să preia din experienţa internaţională. GEN Moldova rezervă persoanelor cu idei inovative, oportunitatea de a se conecta la reţele de antreprenori din alte ţări, care pot deveni o destinaţie nouă pentru produsele autohtone sau pot servi, de exemplu, drept furnizori de materie primă. Este un lucru foarte important, deoarece într-o lume globală suntem interconectaţi, iar promovarea brandul moldovenesc ar extinde credibilitatea acestuia pe arena globală.

În acest an, câștigătorii Cupei Businessului Creativ au fost Rift Time care vor reprezenta Republica Moldova la finala internațională a CBC din Danemarca. Campionul național a fost selectat în cadrul celei de-a treia ediției a GALEI Creative 2017 și reprezintă un grup de tineri care dezvoltă servicii online accesibile și sigure care ar ajuta arhitecții la crearea realității virtuale a prezentărilor.

Motto-ul GEN (Global Entreprenuership Network) este „O lume antreprenorială, interconectată global, începe la nivel local”. Dacă aveți o idee inovatoare sau o afacere la început de drum, nu ezitați să o prezentați în cadrul activităților organizate de GEN Moldova.