/ Diverse view 288

Vernisajul Vinurilor moldovenești va avea loc pe data de 9 februarie la Moscova și este organizat de Forumul Mării Negre al Vinificaţiei (FMNV). Această organizație a sprijinit întotdeauna colegii moldoveni în eforturile lor de promovare a vinurilor seci de înaltă calitate.

În mesajul FMNV se subliniază faptul că calitatea vinului moldovenesc este în creștere și că au apărut numeroase mărci noi de vin sec, care nu sunt cunoscute nu numai de consumatorii ruși, ci și de mulți experți din industrie. De un interes special pentru profesioniști și amatori sunt acum vinurile din soiurile moldovenești.

La eveniment vor participa companii care deja operează pe piața rusă și fabrici noi de vinuri. În cadrul vernisajului vor fi organizate: o degustare a produselor de vinificație moldovenești; prezentări de companii și ateliere de lucru; o recepție-degustare pentru cumpărători, distribuitori, importatori, comercianți cu amănuntul, restauratori interesați de achiziționarea vinurilor și divinelor moldovenești, experți în vin și jurnaliști și reprezentanți ai societăților participante; o masă rotundă privind cooperarea dintre Rusia și Moldova în sectorul vitivinicol.

De asemenea, va avea loc un concurs de degustare „Alegerea cumpărătorului”, în care vizitatorii Vernisajului vor evalua vinurile și divinul. Există 5 categorii: „Cel mai bun vin alb”, „Cel mai bun vin roșu”, „Cel mai bun vin rose”, „Cel mai bun vin spumant” și „Cel mai bun divin”.

agrobiznes.md