/ Diverse view 433

Ziua îndrăgostiților sau Sfântul Valentin este celebrată pe data de 14 februarie în toată lumea. În această zi mulți aleg modul clasic de a petrece o seară, invitându-și partenerul la un restaurant select și oferindu-i o masă copioasă însoțită de un vin de calitate. Ținând cont de numărul mare de vinării pe care le avem în țară, o soluție perfectă de Ziua îndrăgostiților ar fi o excursie la una din acestea, mai ales că o parte din ele au pregătit oferte speciale pentru tinerii îndrăgostiți pentru a petrece o seara frumoasă la un pahar de vin spumant sau de desert. Iată ce ne propun vinăriile din Moldova:

Valentine’s Day la Château Purcari

Château Purcari propune doritorilor să celebreze Ziua Îndrăgostiților într-o atmosferă unică, romantică și de neuitat, savurând frumusețea iernii și a dragostei într-o ambianță romantică, cu muzică instrumentală, un meniu special și desigur, cu cele mai nobile vinuri.

Meniu: Sturion muss și caviar de somon; creveți regali în sos de citrice și smochine; mușchiuleț de vită în sos Espresso sau somon gratinat cu ghimbir și cuscus; cocktailuri exclusive de autor/ fiecare persoană va primi un cocktail de autor cadou; desert.

Vinuri: Pinot Grigio de Purcari, colecția 1827; Rosé de Purcari, colecția 1827; Pinot Noir de Purcari, colecția 1827.

Cei care vor alege și cazarea, vor beneficia de un decor romantic și o sticlă de vin spumant în cameră, iar cei care vor rezerva și a doua noapte, vor primi 25% reducere la cazare.

Prețul evenimentului (fără cazare) este de 790 de lei pentru o persoană

Detalii: +373 60 909 005; + 373 60 121 221; e-mail: turism@purcari.md;

Vin cu dragoste la "Regatul Vinului"

Complexul turistic „Regatul Vinului” din cadrul combinatului „Cricova” invită pe cei îndrăgostiți să petreacă o seară unică și deosebit de romantică alături de persoana iubită sub acrodurile formației Nikorason’g.

Meniu: gustări reci (asorti din cașcaval nobil, asorti din pește cu caviar roșu pe crutoane, pate cu trufel cu sos din răchițele); gustări calde (Foie Gras cu pomușoare de pădure); bucate fierbinți (dorado în sos rose sau Turnedo din mușchi de vițel); desert (căpșună cu biscuiți savoiardi și frișcă)

Vinuri: Crisecco Rosé (1 sticlă pentru 2 persoane).

Va fi organizată și o excursie prin Orașul Subteran Cricova.

Prețul pentru o persoană este de 800 de lei.

Detalii: +373 68 101 701

Romantic Dinner la Castel Mimi

Castel Mimi propune o seară de neuitat în care fiecare femeie/doamnă se va simți regină, iar fiecare bărbat/domn - împărat. De asemenea, magia saxofonului mânuit cu iscusință de către Sergiu Plop, va încălzi sufletele celor prezenți, pentru că acest instrument reprezintă armonie, tandrețe și amor. După cină, Castel Mimi oferă posibilitatea de a continua povestea serii în unul din numerele hotelului.

Meniu și vinuri: salata de andive roșie si piept de rața afumat (Feteasca Albă); Melci moldovenești in sos de unt cu ierburi (Pinot Gris); File de vițeluș cu foie gras și salată verde (Malbec); Mousse gingaș cu fructul lici (Rcatiteli Late Harvest); apă, cafea.

Prețul pentru cină este de 65€ pentru o persoană, iar pentru cină și hotel cu breakfast, de 255€ per cuplu.

Detalii: +373 620 01 893

Valentine`s Day Dinner la Château Vartely

Château Vartely invită doritorii să celebreze Valentine’s Day într-un cadru idilic, decorat cu mult romantism și pasiune. Îndrăgostiții vor avea ocazia să creeze propriul meniu din lista bucatelor savuroase pregătite special pentru această seară. Bineînțeles că nu vor lipsi nici vinurile de la Chateau Vartely.

Atmosfera evenimentului va fi animată și de un un DJ începând cu ora 17.00 și până la ora 23.00. Din partea casei se oferă un pahar de spumant și reduceri de 15% la cazare în una din vilele turistice.

Detalii:+373 68 500 555, reception@vartely.md

Will You Be My Valentine? (Vinăria Et Cetera)

De 14 februarie Et Cetera propune îndrăgostiților, să se refugieze de agitația urbană și să petreacă o seară romantică într-o atmosferă confortabilă și pitorească.

Meniu și vinuri: cină romantică (aperitiv/cina de bază/ desert) și degustarea a trei vinuri din colecția Et Cetera Premium.

O surpriză suplimentară va fi vizionarea filmului despre vin, dragoste și pasiune: "A Good year" din 2006.

Costul este de 600 de lei pentru o persoană. Pentru cazarea în Et Cetera Guest House în această zi va fi valabilă reducerea de până la 14%!

Detalii: +373 79050587, +373 79445010