/ Diverse view 703

Producătorii agricoli locali, certificați ecologic au obținut succes în stabilirea relațiilor cu potențialii clienți, furnizori și organizații ecologice în urma participării la expoziția BioFach 2019, cea mai mare expoziție de alimente ecologice din lume. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 14-17 februarie, în orașul Nürnberg, Germania.

Companiile participante fac parte din Asociația Patronală „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA). Lista participanților:
- Prograin Organic SRL;
- AMG-Kernel SRL;
- Biantti (Ygrick-Group AF);
- Equinox (Crama Domnească SRL);
- Rose Line SRL;
- Natur-Perpetua SRL.

La eveniment au participat peste 3.200 de expozanți cu produse ecologice și 50.000 de vizitatori din întreaga lume. Toate produsele expuse la BioFach trebuie să corespundă standardelor ecologice ale Uniunii Europene.

Standul nostru de țară a atras privirile vizitatorilor, datorită designului (a fost prima expoziție care a utilizat brandul național Pomul Vieții). Membrii delegației noastre s-a întâlnit cu numeroși potențiali clienți, au purtat discuții cu furnizori de semințe ecologice și îngrășăminte, care sunt foarte importante pentru multe companii locale.

MOVCA este o asociație non-guvernamentală, bazată pe membri, care susține agricultura și produsele alimentare ecologice în Republica Moldova. Membrii MOVCA sunt producători, expeditori, procesatori, distribuitori, importatori, exportatori, consultanți, comercianți cu amănuntul, consumatori și alții.

movca.md