/ Diverse view 1085

Școala Shâtor a fost înființată în anul 2019, de către designerul Alina Spătaru, care mereu avea în gând ideea de a împărtăși experiența sa profesională și cu alți oameni, care la fel ca ea, iubesc să mânuiască ața și acul. A început să predea individual, apoi în grupuri de trei, cinci persoane. Treptat, a multiplicat mașinile de cusut, mobilierul, rechizitele și manechinele din atelier, fiind puse bazele primei Școli de Design Vestimentar și Croitorie.

Acum școala are un program de cursuri adaptat pentru începători și amatori. Durata cursurilor este de 8 săptămâni de croitorie și 6 săptămâni de design vestimentar. Lecțiile se petrec de două ori pe săptămână.

Recent, Alina a decis să organizeze împreună cu absolventele școlii, o seară în care lumea va vedea rodul muncii discipolilor săi.

Împreună cu profesorii școlii, Antocel Tatiana, instructor croitorie și Eugen Reabenikiy, instructor și designer vestimentar, au selectat cinci participante, care au pregătit timp de cinci luni, câteva piese vestimentare, pe care publicul le va vedea în cadrul Spectacolului de Modă și Transformare „Noaptea Lupilor”.

Prezentarea participantelor care își vor prezenta colecțiile:

Daniela Naval, 42 ani, e pasionată îndeosebi de construcția și modelarea tiparelor, preferă asimetria în haine, consideră că poate îmbrăca și figurile imperfecte prin puterea liniilor și a culorii. În cadrul evenimentului va fi prezentată colecție vestimentară "Puterea Liniei".

 

Gabriela Metreniuc, 25 ani. Este antrenor de tenis, pasionată de designul vestimentar și va prezenta colecția "The Silk Road", inspirația fiind deșertul și nisipurile în toate nuanțele lui, dorința de a vedea pustiul. În timpul pregătirilor a descoperit un nou hobby, pictura pe stofă și lucrul manual în tehnica "Punch Needle", o nouă artă decorativă.

Dina Caluian, 29 ani, de meserie graphic designer, va prezenta colecția "You are enough", care are ca sursă de inspirație rațele de baltă sălbatice. Este atrasă de coloritul lor mătăsos și măiestria cu care plutesc. Dina le asociază ă cu femeile care își cunosc valoarea, au încredere în sine, sunt grațioase și elegante.

Maria Bunescu,16 ani, va prezenta o colecție pe care a numit-o "Mascarada" și este despre oamenii ce poartă măști.

Olga Braga, 32 ani, fondatoare brandul "Matielle" și-a deschis cu forțele proprii un atelier în orașul Ialoveni, acolo unde locuiește, iar acum lucrează acum la prima ei colecție destinată femeilor puternice cărora soarta le-a dăruit a doua șansă și au reușit să învingă cancerul. Olga își dorește să inspire curaj și dragoste de viață prin colecția sa numită "Renașterea".

Alina Spătaru, 35 ani. Fondatoarea școlii Shâtor va veni și ea cu o nouă colecție vestimentară, pe care a numit-o "Lupoaica", fiind inspirată din propriile trăiri, încercări deloc ușoare ale drumului către succes. Colecția întruchipează perfect natura sălbatică a femeii puternice, care reușește să treacă peste ispite. Ea își propune să sprijine și să încurajeze femeile ce înaintează prin diferite pasaje interioare spre căutarea de sine și regăsire.

Pentru anul 2020, echipa școlii Shâtor își propune să dezvolte programe noi de studii și masterclass-uri, pentru pasionații de modă.