/ Diverse view 693

Cuvée de Purcari Alb Brut a obținut medalia de aur la International Wine Contest Bucharest 2018, fiind inclus în top 10 cele mai bune spumante din lume. Aceasta este cea mai înaltă distincție pe care o obține un vin moldovenesc în concurs. La ediția din 2018, au fost înscrise 600 de vinuri din peste 20 de țări, fiind jurizate de un panel internațional din 100 de experți din lumea vinului.

Cuvée de Purcari Alb brut este un spumant făcut dupa metoda clasică de producție, „champennoise”, cu fermentare și maturare secundară la sticlă, timp de 12 luni. Spumantele de la Purcari sunt produse în colaborare cu enologul francez Jerome Barret. Cuvée de Purcari Alb brut are o culoare galben deschisă, arome citrice și gust de piersici. În top 10 Best Sparkling Wines, alături de Purcari au luat poziții vinuri spumante din Franța, Italia, Brazilia, Africa de Sud și Argentina.

În afară de acesta, grupul Purcari a mai luat o altă medalie de aur pentru Cuvée de Purcari Rose brut (al doilea an la rând), în timp ce noul spumant din Feteasca Albă a fost distins cu medalie de argint.

În afară de medaliile de aur de la Purcari, alte câteva spumante din Moldova au fost distinse cu argint. Este vorba de Bostavan Alb Brut; Apriori Extra Brut și Aprisecco de la Consalcom; Radacini Reserve Brut; Mileștii Mici Alb Brut; Fresco Glera Brut; Roșu de Nisporeni dulce; Cricova Cuvee Prestige și Aurelius Brut Rose.