/ Drumul fructelor view 987

În scopul promovării consumului de fructe autohtone, pe parcursul anului 2017, proiectul Madein.md a continuat campania Drumul Fructelor lansat anul trecut. Aceasta a constat dintr-o serie de vizite la gospodăriile țărănești și întreprinderile agricol din țară, pentru a aduce la cunoștința consumatorilor principalii producători de fructe din Moldova, oferind și o serie de materiale informative legate de dezvoltarea unor afaceri de succes în domeniul agricol.

În acest an am avut parte de 15 vizite în diferite regiuni ale țării. O parte din ele au fost organizate în colaborare cu Asociația Obștească „Pomuşoarele Moldovei” în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea productivității și accesul la piață a producătorilor de pomușoare” (Proiectul AMIB), finanțat de fundația HEKS-Moldova. Altele au fost posibile datorită suportului celor care au donat pentru campania noastră prin intermediul site-ului caritate.md.

În total am reușit să parcurgem 1825 km, circa 325 oameni luând parte la vizitele noastre către producătorii agricoli autohtoni. Față de anul 2016, am avut un număr mai mare de solicitanți, iar arealul geografic a crescut considerabil.

Pentru anul 2018 ne-am propus să continuăm campania Drumul Fructelor. Vom pune în continuare accent pe importanța consumului de produse agricole moldovenești și vom încerca să convingem consumatorii din țară să susțină fermierii autohtoni, să creăm o punte de comunicare între aceștia care ar fi utilă ambelor părți.