/ Drumul fructelor view 1312

Continuăm să promovăm producătorii agricoli autohtoni și consumul de produse fabricate în Moldova prin intermediul campaniei Drumul Fructelor și în anul 2018. Prima vizită din acest an a fost în satul Humulești, mun. Chișinău, unde grupul nostru de aproximativ 20 de oameni, a avut oportunitatea de a vizita o plantație de căpșuni crescute atât în sera, cât și în teren. Pentru mulți a fost o premieră să vadă cum se cultivă fructele în spațiu închis, fermierul Dmitrii Bass (SRL Agrolux-Dia) din Humulești a fost amabil și ne-a făcut o scurtă incursiune în procesul de creștere a căpșunilor de soi Marmolada.

Pentru cei care nu au reușit să meargă cu noi, pentru prima data proiectul Madein.md a primit comenzi prealabile, iar doritorii prin intermediul nostru au putut cumpăra căpșune fără a ne însoți în acestă vizită.

În total Dmitrii Bass ne-a vândut aproximativ 100 kg de căpșuni (27 kg prin comenzi prealabile și circa 70 kg cumpărate pe loc).

Vizita a fost susținută financiar de proiectul „Îmbunătățirea productivității și accesul la piață al producătorilor de pomușoare din Republica Moldova”, implementat de Centrul de Consultanță în Afaceri, finanțat de Fundația HEKS-Moldova.