/ Drumul fructelor view 4472

“Drumul Fructelor” va consta într-o serie de vizite la gospodăriile țărănești și întreprinderile agricole din țară, pentru a aduce la cunoștința consumatorilor principalii producători de fructe din Moldova.

“Drumul Fructelor” vine să continue campania Madein.md de promovare a consumului de fructe moldovenești și va consta dintr-o serie de vizite la gospodăriile țărănești și întreprinderile agricole din țară, pentru a aduce la cunoștința consumatorilor - principalii producători de fructe din Moldova, oferind o serie de materiale informaționale legate de dezvoltarea unor afaceri de succes în domeniul agricol.

La mijlocul lunii mai am reușit să întreprindem o vizită producătorul autohton de căpșune Eco, Denis Apostu, iar pe parcursul lunilor ce urmează, aceste vizite se vor înmulți în dependență de perioada de recoltare a culturilor agricole ce cresc pe teritoriul țării noastre. Astfel, am elaborat și un calendar agrar, cu scopul de a realiza cât mai multe ieșiri în teren, pe care planificăm să le desfășurăm aproximativ o data la 10 zile. Doritorilor li se oferă o oportunitate unică de lua parte la aceste vizite.

Luna iunie: Cireșele, Agrișul, Vișinele (unele soiuri), Zmeura (unele soiuri), Caise (unele soiuri).

Luna Iulie: Caisele, Coacăza, Afinele, Vișinele, Piersicile, Zmeura, Pepenele galben (Zămosul).

Luna august: Merele, Pepenele galben (Zămosul), Murele, Coacăza, Afinele, Piersicile, Prunele, Pepenele verde (Harbuzul), Cătina.

Luna septembrie: Merele, Castanele, Strugurii, Perele, Gutuile, Zmeura, Goji.

Luna octombrie: Strugurii, Gutuile, Nucile, Prunele (unele soiuri potrivite pentru magiun și pentru uscat).

Este un calendar aproximativ, care conține perioadele când aceste culturi dau roadă, iar deciziile cu privire la vizitele întreprinse vor fi luate pe parcurs și anunțate în prealabil cu cel puțin o săptămână înainte de întreprinderea acestora.

Beneficiile acestor vizite pentru participanți:

  • posibilitatea de afla informații utile cu privire la diversitatea de tipuri de fructe și soiuri ce cresc în Moldova;
  • degustarea fructelor chiar din livadă sau de pe plantație, un proces plăcut care va aduce consumatorii  mai aproape de sânul naturii;
  • posibilitatea de a participa la culesul roadei și la alte activități și lucrări agricole interesante;
  • posibilitatea de a procura fructele în stare proaspătă, direct de la producător, la prețuri mult mai convenabile decât cele din piețele sau magazinele capitalei.

Beneficiile pentru producători:

  • înregistrarea gratuită în baza de date Madein.md;
  • promovarea online și creșterea vizibilității producătorilor agricoli autohtoni;
  • posibilitatea pentru producătorii agricoli din țară să își vândă produsele direct de pe plantație sau livadă.

De aceea, Madein.md solicită tuturor doritorilor de a participa la “Drumul Fructelor” să urmărească pagina noastră de facebook, precum și noutățile de pe site, pentru a se înregistra în prealabil pentru următoarele vizite.

De asemenea, îndemnăm producătorii autohtoni de fructe interesați de acestă inițiativă să nu ezite și să vină cu propuneri, contactându-ne aici sau pe pagina facebook a proiectului Madein.md.