/ Drumul fructelor view 3615

În cadrul campaniei de promovare a consumului de fructe autohtone „Drumul Fructelor” am vizitat plantația de goji a fermierului Constantin Munteanu din satul Băcioi, mun. Chișinău. Aici, într-un grup de aproximativ 20 de persoane, am descoperit gustul atât de deosebit al acestor pomușoare de culoare roșietică, pe care fermierul le crește deja al treilea an.

După ce am aflat mai multe despre afacerea lui Constantin, am avut ocazia să degustăm și să culegem aceste fructe de origine asiatică, atât de gustoase și benefice pentru sănătatea noastră. Caserolele se umpleau în apus de soare, iar cei prezenți s-au bucurat de oportunitatea de a vedea locul de origine a fructelor care în prezent se comercializează în mai multe rețelele de supermarket-uri din Chișinău.

Ca de obicei, această vizita a fost realizată în parteneriat cu Asociația Obștească „Pomuşoarele Moldovei” în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea productivității și accesul la piață a producătorilor de pomușoare” (Proiectul AMIB), finanțat de fundația HEKS-Moldova.