/ Eco Madein.md view 1681

În premieră, în Republica Moldova, a fost elaborat un atlas al agriculturii ecologice, o hartă electronică pe care sunt indicați producătorii de produse agricole, certificați ecologic. Atlasul este disponibil online, la acest link.

El conține informații despre fiecare producător, suprafața deținută, culturile pe care le crește și autoritatea care a emis certificatul eco. Totodată, sunt publicate date despre procesatori și producătorii de produse agricole procesate. Atlasul conține mai multe filtre de selectare a combinațiilor de date, iar informația din el va fi actualizată anual.

În prezent, în Republica Moldova, activează 151 de producători agricoli care dețin certificate ecologice pentru circa 50 de culturi agricole. Suprafața cultivată cu culturi agricole ecologice se estimează la aproximativ 26 mii de hectare.

Harta a fost elaborată de Asociația Obștească „Ecovisio”, cu sprijinul Programului de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).