/ Economie view 1021

În urma vizitei în luna august, la Cimișlia, a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a fost reluată activitatea Parcului Industrial din localitate. Tot atunci, ministrul a salutat inițierea lucrărilor de construcție a unei fabrici de producere a brânzei de oi, pe teritoriul parcului și a apreciat pozitiv activitatea autorităților locale în acest sens.

Reluarea activității Parcului Industrial Cimișlia și inițierea lucrărilor de construcție a unei Fabrici de producere a brânzei de oi va oferi antreprenorilor posibilitatea de a beneficia de facilitățile acordate pentru dezvoltarea unei afaceri. În plus, vor fi create noi locuri de muncă și dezvoltată infrastructura regională.

Regiunea raionului Cimișlia se remarcă prin creșterea de oi, iar comercializarea brânzei poate fi o afacere profitabilă.

În Republica Moldova au fost create 10 Parcuri Industriale, în care își desfășoară activitatea 68 de agenți economici în calitate de rezidenți. În cadrul acestora au fost create peste 3000 locuri de muncă, fabricată și realizată producție în valoare de 6801,0 mil lei și s-au plătit taxe și plăți către bugetul public național în sumă de 1052,4 mil lei.

publika.md