/ Reportaje view 1488

Creaţiile Valentinei Vidrașcu împletesc, în ţesătura lor minuţioasă, tehnica și rigoarea cu respectul faţă de valoarea costumului tradiţional.

Pe data de 12 mai, la București, va avea loc expoziția retrospectivă ”Veșminte” care va aduna pentru prima dată, într-un concept unic cele mai cunoscute creații semnate de designerul autohton Valentina Vidrașcu. Evenimentul va fi organizat în sala “The Art of Living Gallery”, pe adresa: Str. Georges Clemenceau nr. 2, 010296 București.

Din 1999, când a lansat prima colecţie inspirată de costumul tradiţional românesc, Valentina Vidrașcu a continuat să creeze cu reverenţă colecţii care valorifică portul naţional și simbolurile acestuia, dăruind o nouă identitate unor piese vestimentare ca ia, catrinţa, bundiţa, brâul.

Creaţiile Valentinei Vidrașcu împletesc, în ţesătura lor minuţioasă, tehnica și rigoarea cu respectul faţă de valoarea costumului tradiţional. Lucrate prin metode tradiţionale, iile se impun ca elemente definitorii pentru universul creatoarei Valentina Vidrașcu.

În portul popular românesc, ia este piesa cult, recunoscut drept "La Blouse Roumaine" după celebra pictură semnată de Henri Matisse. Pentru Valentina Vidraşcu însă, ia înseamnă esența veșmântului popular românesc și nucleul în jurul căruia gravitează orice colecție. În toţi acești ani, designerul autohton a perseverat în a realiza ii și rochii-ii stilizate, creând un produs care respiră autenticitate și modernitate rafinată. Mai multe detalii despre această expoziție aflați aici.