/ Reportaje view 1298

În cadrul concursului producătorii autohtoni se confruntă în condiţii egale cu vinificatori din 11 ţări: România, Ucraina, Georgia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Rusia, Republica Belarus și Azerbaijan.

Un eveniment ce a rezistat în timp, calificându-se ca unul remarcabil și unic în rândul vinificatorilor este Black Sea Region Wines & Sprits Contest 2017. Probă – Lot – Promovare -Vânzare – Parteneriat, acest logo reprezintă de fapt și scopul organizării anuale a proiectului, care timp de 4 zile (15-18 februarie), va scoate în evidență cele mai bune vinuri fabricate de statele din regiunea Mării Negre. Pe lângă concurs, gazda evenimentului, Palatul Republicii, a rezervat primul etaj expoziției Expovin Moldova’ 2017, unde amatorii pot descoperi noi gusturi de vinuri, divinuri și spumante. La aceste evenimente sunt prezenți și producătorii de utilaje vinicole și alimentare cum Fabbri-Inox, Trust Hungary Corporation, Willmes, companii atât din țară, cât și de peste hotare.

Pentru etajul doi organizatorii au prevăzut desfășurarea concursul propriu zis Black Sea Region Wines & Sprits Contest 2017 și un Tasting Room care oferă posibilitatea vizitatorilor să deguste din toate probele înaintate spre evaluare.

Viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vasile Luca, și-a exprimat admirația față de organizatorii evenimentului pentru că, în pofida problemelor cu care se confruntă industria vinicolă, aceștia au reușit să păstreze tradiția pentru a 26 a oară consecutiv, adunând și de data aceasta un număr impunător de participanți, atât locali, cat și străini.

Deci nu ratați ocazia de a remarca un spectru larg al produselor vinicole din Black Sea Region, astfel contribuind la crearea parteneriatelor dintre țări și promovarea produselor autohtone. Mai jos vă prezentăm un fotoreportaj din prima zi a evenimentului Expovin Moldova 2017.