/ Excursii view 10028

„Lavanda de Moldova” este brandul creat de Nicu Ulinici care, la 25 de ani, este unul din cei mai tineri antreprenori din acest domeniu din Moldova. Pe data de 17 iunie, echipa Madein.md a avut ocazia să vadă locul de origine a plantelor care stau la baza produselor comercializate sub acest brand cu nume sugestiv.

Am avut noroc, deoarece peste câteva zile toate florile vor fi strânse, iar frumosul lan de culoare mov nu va mai fi accesibil vizitatorilor. De aceea nu am ezitat să facem poze și să ne delectăm cu aroma deosebită și atât de pătrunzătoare a florilor de levănțică.

Nicu Ulinici ne-a povestit cum a înființat plantația și cum a ajuns să aibă o afacere de succes, producând și comercializând în prezent nu doar florile, ci și uleiul sau apa de lavandă.

În limbajul florilor, lavanda înseamna Răspunde-mi.. Această floare este un simbol al tandreții, motivat de culoarea sa caldă, mov-albăstruie, de parfumul inconfundabil și de multiplele sale proprietăți calmante și antiseptice.

Ne-am simțit minunat printre florile mov, am încercat să le culegem și am aflat multe lucruri frumoase despre această plantă, parcă desprinsă din poveste. Mai jos vedeți și o galerie foto cu echipa Madein.md în lanul fermecat.