/ Excursii view 5590

În scopul promovării producătorilor autohtoni de divin și a turismului industrial în Moldova, echipa Madein.md continuă excursiile la secțiile de producere ale companiilor locale. Aflând că întreprinderea Maurt SRL a scos recent pe piață primul lor divin, am decis să mergem la ei în vizită și să aflăm mai multe despre acest produs și despre activitatea companiei în general.

Sub îndrumarea directorului și a fondatorului companiei, Aurel Morar am vizitat atât uzină de îmbuteliere la Chișinău, cât și fabrică de vin la Nisporeni, aflată în zona cu indicație geografică protejată „Codru”. Aici ne-am familiarizat cu procesul de producere a divinului „Marshal”, dar și a altor băuturi fabricate de companie: faimoasele spumante „Bacio di Bolle”, lichiorul „Tornado”, vinuri, balsamuri, etc. În prezent, Maurt produce peste 60 de denumiri de băuturi alcoolice, cunoscute atât pe piaţa autohtonă, cât şi peste hotarele țării.

La sfârșitul excursiei am avut ocazia să degustăm noile divinuri:
Marshal (3 ani)- un divin interesant, cu gust catifelat și aroma pronunțată de flori,
Marshal (5 ani) – un produs cu gust și aromă mai pronunțată, cu note florale și de rașină.
Totodată am fost invitați să degustăm și alte câteva produse Maurt:
Balsamul Făt Frumos, spumantele Moscato și Grand Cuvee.

În continuare vă prezentăm și un fotoreportaj realizat de echipa noastră în cadrul vizitei la secțiile de producere din Chișinău și Nisporeni.