/ Excursii view 12073

Excursia la producătorul de cosmetice și parfumerie Viorica Cosmetic a făcut parte din seria de vizite la fabricile sau în secțiile de producere ale companiilor autohtone cu scopul de a dezvolta turismul industrial în Republica Moldova. Inițiativa a fost lansată de proiectul Madein.md, iar în acest an are ca scop sporire a gradului de încredere în companiile moldovenești și în produsele acestora.

Într-o componență de 12 persoane și ghidați de unul dintre managerii companiei, grupul nostru și-a început excursia la muzeul Viorica-Cosmetic, unde a avut ocazia să descoperă lumea fascinantă a produselor cosmetice autohtone.

Am aflat lucruri interesante despre istoria întreprinderii, despre colecțiile produselor actuale și cele fabricate în deceniile trecute. Tot aici am descoperit expoziția ingredientelor de bază, folosite în fabricarea produselor „Viorica-Cosmetic”.

Și, desigur, am avut ocazia să admirăm multitudinea de diplome, premii și trofee, obținute de Viorica-Cosmetic la numeroase, expoziții și evenimente de profil locale și internaționale.

După ce am studiat muzeul companiei și am aflat multe lucruri intersante despre activitatea acesteia, am fost invitați în sala de degustare. Aici, am avut oportunitatea să testăm câteva mostre de parfumuri pentru bărbați și femei, încercând să distingem și să identificăm aromele produselor puse la dispoziție.

Participanților la excursie le-a plăcut mult să petreacă timpul în această sală, pentru că fiecare a avut posibilitatea să facă o testare a produselor Viorica-Cosmetic și să afle de la managerul companiei toate detaliile legate de ingredientele utilizate și proprietățile unui produs. Având acces la majoritatea seriilor, am putut testa mirosul și aroma parfumurilor și ale apelor de toaletă oferite de companie, am încercat gelurile de duș, săpunurile lichide și alte produse de igienă, un lucru foarte util pentru un eventual cumpărător și consumator al produselor companiei.

La sfârșitul excursiei, fiecare participant a primit o diplomă simbolică de parfumer și un mic cadou, un gest frumos din partea companiei Viorica Cosmetic, care a arătat că își dorește să fie cât mai aproape de consumatori și să formeze o relație bazată pe încredere reciprocă și respect.

Pentru echipa Madein.md a fost o experiență plăcută și utilă, iar pentru cei ce doresc să o repete, vă informăm că o astfel de excursie costă 20 de lei, iar grupul se formează din minim 14 persoane.

 

Proiectul Madein.md va continua să organizeze astfel de excursii și vă îndeamnă să urmăriți evenimentele noastre ca să nu pierdeți oportunitatea de a vizita alte companii din țară. Prin dezvoltarea turismului industrial vom crea o punte de comunicare eficientă între consumator și producător.