/ Producătorul Autohton view 2058

Campania „Bohemian Muses” dezvăluie versatilitatea pieselor pictate manual, fiind puternic accesorizate în stilul anilor "80. Inspirația colecției pornește de la tabloul unei grădini magice, pline de plante colorate intens în nuanțe hipnotice. Anturajul grădinii suprarealiste este redat prin structuri și compoziții complexe.

Designerul Lilia Surdu amintește că stofa de bază a unei colecții MOVE rămâne a fi mătasea, iar inspirația mereu vine din natură. Persistă și ideea de „wearable art”, unde fiecare piesă vestimentară este o operă de artă unică.

În colecție predomină stofele din mătase naturală, de o densitate mai mare, specifice pentru sezonul rece și catifeaua în nuanțe de dusty pink și negru. Piesele sunt pictate manual, iar paleta de culori reprezintă un amestec de tonuri intense ca ultraviolet, nebulas blue, red pear și green dark. Pentru ținute rafinate producătorul oferă rochii drapate și bluze lejere, precum și piese în vogă ca rochia-capot, care poate fi purtată deasupra unei ținute cu pantaloni sau tradițional ca o rochie.

MOVE creează haine din mătase naturală, pictate manual pentru iubitorii de artă. Compozițiile desenate pe haine sunt unice, iar replicile acestora diferă ușor, ceea ce reprezintă dovada muncii meticuloase a artiștilor.

Colecția FW 18/19 este disponibilă în MOVE Showroom: Chișinău, str. Sfatul Țării, 21, nr.2.