/ Producătorul Autohton view 5770

Cidru este o băutură alcoolică fermentată din mere cu o concentrație de alcool de 4,5%.

Compania Efes Moldova își sporește numărul de produse pe piața autohtonă lansând cidrul de mere și pere cu denumirea „Goldleaf”.

Ideea de a crea acest produs a fost inspirată din tendințele pieței europene, pentru că în prezent cidrul este băutura care înregistrează cea mai mare creștere pe piețele internaționale.

În același timp, decizia asupra fabricării de a fabrica acest produs a fost luată și în contextul în care Republica Moldova s-a confruntat cu o supraproducție de mere, condiționată de embargoul impus de Federația Rusă.

Potrivit specialiștilor companiei testările formulei cidrului au durat mai mult de un an de zile. Fiecare sticlă de cidru conține un măr sau o pară. Conducerea companiei este de părere că, utilizând mere locale, îi va putea motiva pe producătorii agricoli și le va oferi siguranța în ceea ce privește vânzarea produselor.

Cidrul „Goldleaf”, în ambalaj de sticlă şi doză de 0,3 litri, poate fi găsit deja în localurile și magazinele din Chișinău. Ulterior, acesta va fi comercializat și în magazinele din țară.

revistainterface.com