/ Producătorul Autohton view 922

Compania Orhei-Vit a finalizat o investiție de 5 milioane de euro, echivalentul a 91 de milioane de lei. Cu acești bani a ost cumpărat utilajul de ultimă generație al companiei elvețiene “Bucher Unipektin” și a fost deschisă o linie de producere a sucurilor concentrate de vișine, struguri și mere. Utilajul va asigura procesarea a circa 500 de tone de fructe pe zi. 

La evenimentul de lansare a noii linii de producere a sucurilor a participat și premierul Moldovei Iurie Leancă care a declarat că „Această investiție, în contextul actul, va contribui la depășirea crizei. Este o expresie a încrederii în politicile Guvernului în ultimii patru ani și a potențialului țării noastre”. 

În anul 2001, în cadrul procesului de modernizare a secției de baza, a fost instalata linia TBA8-1000 cu capacitatea de producere de 6000 ambalaje per ora si linia de turnare a sucurilor în sticle, a companiei italiene FBL, cu volumul 250, 750 și 1000 ml. În anul 2011 a fost instalata linia tehnologica A3-Flex care permite producerea ambalajelor de tip Tetra Pak cu volumul de 200 ml și 1500 ml. 

Până acum, compania dispunea de capacitatea de a produce anual 50 mln de pachete și 15 mln de sticle de diverse sucuri și nectare. 

Societatea pe Acțiuni Orhei-Vit a fost fondata în anul 1945. Structura moderna a companiei fiind stabilita la începutul anilor 80, când a fost data în exploatare cea de a doua linie de producere și secția de păstrare aseptica a sucurilor. Compania a fost privatizata în anul 1994. Principalele direcții de activitate sunt orientate spre doua piețe de desfacere: cea a produselor finite și cea a concentratelor din sucuri de fructe și alte semifabricate. 

Anul trecut compania a avut o cifră de afaceri de circa 327 milioane de lei (în creştere cu 62 de milioane de lei) şi un profit de 16,3 milioane de lei. 

Cea mai mare parte a produselor fabricate la „Orhei-Vit” sunt exportate în Uniunea Europeană: Germania, Austria și Polonia.

bani.md