/ Producătorul Autohton view 9653

Cu pasiune, inspirație și susținere. Așa începe aventura unui producător autohton din industria ușoară. La sigur vi se pare necunoscut numele „nooca”, dar vă îndemnăm să-l rețineți, pentru că tind să pară originali și unici pe piața autohtonă, creând jachete cu puf de rață.

Numele brandului „nooca” este inspirat de la nuca grecească. De ce anume nuca grecească? Pentru faptul că este recunoscută în întreaga lume, pentru gustul rafinat și nuanțele strălucitoare ale acesteia.

Un lucru în echipă, o conlucrare la nivel internațional ce a durat trei ani de zile, pentru a ieși într-un final onorabil pe piața autohtonă, cu o noutate. Recent i-a descoperit și Madein.md.

Având patru anotimpuri bine conturate, cei de la nooca, au înțeles că jachetele vor fi mereu căutate pe piața locală, și că, de fapt, această piesă vestimentară este o necesitate. Inspirați de la branduri ce vin din Italia, SUA și Marea Britanie, jachetele capătă o conotație diferită pe lângă paltoanele și blănurile autohtone pe care le cunoaștem.

„În mare parte materia primă este importată, pentru că ne-am dorit să producem calitate. În schimb puful de rață și forța de muncă, ne aparțin nouă”, spune managerul companiei Margareta Pasarenco.

Accesoriile vin din Japonia și Italia, iar stofa din Coreea de Sud. Ușoară, intensă și colorată. Așa putem caracteriza stofa acestor jachete. „Un design inspirat din exterior, dar creat cu talentul nostru și pasiunea pe care o avem pentru domeniul vestimentar”. Așa își poziționează producătorii creația.

Design. Conținut. Calitate.

Culoarea stofei este una specifică, se schimbă în funcție de lumină. Cu glugă și buzunare foarte încăpătoare, atent camuflate în interior, jachetele îți oferă o ținută practică și cu rol de protecție. Chiar dacă aparent sunt foarte ușoare, datorită pufului de rață, oferă și mențin căldură. S-a optat pentru un stil combinat, ce permit jachetelor să fie purtate atât elegant, cât și ușor sportiv, combinând mai multe piese vestimentare.

Calitatea necesită investiții și atunci când sunt întrebați de ce produsele costă atât de scump, producătorul te îndeamnă să le apreciezi pe just calitățile, probându-le. Din momentul în care intri în contact cu jacheta, o poți îndrăgi și atunci ți-ai dori necondiționat o astfel de piesă în garderoba ta.

„Purtând o astfel de jachetă ar trebui să te simți confortabil, comod, unic. Și până la urmă, indiferent cum arată, e o satisfacție să le porți. Din păcate în Moldova foarte puțini pun accent pe calitate, și din această cauză unii producători au de suferit”, susține managerul companiei.

Despre slogan și planuri de viitor

„Îmbracă-ți atitudinea cu creațiile noastre unice. Fiecare haină te impune să porți o atitudine, iar jachetele noastre îți permit să-ți deschizi personalitatea. Fiind unice pe piața autohtonă, te fac involuntar să pari incomparabil”, afirmă Margareta Pasarenco.

În prezent, nooca urmărește impresiile și părerile din partea consumatorilor referitor la acest produs, pentru a-l perfecta pe viitor. Mai mult ca atât, se lucrează ca în viitor să apară și modele mai lungi pentru dame. Și nu doar atât. Bărbații tot se vor putea delecta cu o astfel de jachetă, ulterior se va trece la fabricarea și celor pentru copii. Cât despre concurență, aceasta este binevenită, pentru că fiind în competiție cu cineva, poți crește și tu.