/ Producătorul Autohton view 644

Compania din Ungheni, TIA bionatur, care a lansat deja două produse noi pe pe piața autohtonă (mierea cremă și Honey sticks), a decis să propună consumatorilor un nou produs natural. E vorba de băutura răcoritoare numită Kombucha.

Kombucha este o băutură natural fermentată ce provine din China și în ultimii ani a câștigat popularitate în statele Europei de Vest și în SUA, unde deja există zeci, sau chiar sute de producători ai acestei băuturi.

Kombucha este preparată cu ajutorul ceaiului negru (sau verde) și a zaharului, pe lângă care, mai conține un mix de colonii de bacterii și drojdie. Lichidul rezultat în urma procesului de fermentare oferă diverse beneficii organismului. Ciclul de fermentare este de 5-10 zile.

Deocamdată TIA Bionatur a scos pe piață Kombucha cu 4 arome: ghimbir/lămâie, cătină/turmeric, lavandă/afine și hibiscus/lime. Prețul unei sticle de 300 de grame este de 25 de lei.

Acum produsul este disponibil în magazinele Rifero, însă compania este în negocieri și cu marile lanțuri de supermaket-uri din capitală.

În ultimii ani, kombucha a câștigat o mare popularitate, fiind recunoscuta pentru proprietățile curative și pentru elementele probiotice din compoziție, fiind nelipsita din magazinele cu produse organice sau naturiste din diverse state ale lumii.