/ Producătorul Autohton view 155

După sezonul-pilot din perioada iunie-decembrie 2018, piața EcoLocal Farmers Market și-a deschis porțile pentru toți doritorii de produse gastronomice autohtone, ecologice și artizanale. În 2019 s-au înregistrat producători noi la piață, cu micro-verdețuri, cașcavaluri artizanale, paste de nuci și de semințe (unt vegetal). La fel, pentru pirma dată în Moldova, va fi în vânzare pâine artizanală, certificată ecologic.

Produsele disponibile la piața EcoLocal variază - de la pomușoare, fructe și legume, mirodenii, pâine, vinuri, sucuri, gemuri, conserve – peste 35 de categorii. Dintre cei peste 50 de producători înregistrați pentru 2019, 14 sunt ecologic certificați.

În 2019 piața EcoLocal va avea în fiecare săptămână între 38-48 de tarabe. Două din tarabele pieței EcoLocal sunt alocate comercianților nealimentari cu produse autohtone de meștesugărit, inclusiv din lemn, lut, tricotat, și două tarabe sunt alocate producătorilor de cosmetică naturistă vegană.Piața EcoLocal include și o zonă mica de agrement pentru copii cu activități educaționale la tema agricultura ecologică, reducerea deșeurilor, familia, alimentația sănătoasă.

Piața are loc sub aer liber săptămânal, în zilele de sâmbătă între orele 9.00 – 13.00 în sectorul Buiucani, bvd Ștefan cel Mare, 202, perimetrul centrului de afaceri Kentford.