/ Producătorul Autohton view 1098

Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse („Rosselhoznadzor”) a introdus regim de control de laborator strict în privinţa cărnii de bovină şi ovină livrată de întreprinderea moldovenească “Antadro” SRL. Potrivit informaţiei acordate NOI.md de surse din cadrul serviciului rus, asemenea măsuri au fost luate din cauza depistării unui conţinut sporit de microorganisme anaerobe într-un lot de carne de oaie, livrat pe piaţa rusă de întreprinderea moldovenească “Antadro” (s. Gura Camencii, Floreşti).

Amintim că, de la 22 iunie 2012, „Rosselhoznadzor” a introdus restricţii temporare la importul de carne pentru încă o întreprindere din Moldova - SA „IDT din Bardar”. Interdicţia a fost introdusă în legătură cu depistarea unor substanţe nocive în carnea de vită livrată în Rusia de SA „IDT din Bardar”. Totodată, de pe 14 martie curent, au fost introduse restricţii temporare la importul de carne de bovină şi ovină produsă de întreprinderea moldovenească „Tehnostel Car” SRL.

În prezent, şase companii din Moldova pot exporta carne şi produse din carne pe piaţa rusă: „IDT din Bardar”, „Mistor Bras”, „Antadro”, „Lemos Carne”, „Navelina” şi „Tehnostel Car”.

Sursa: noi.md