/ Producătorul Autohton view 2830

Vinul Spumant „Pinot Noir” are o aromă florală, cu nuanțe de ceară topită și migdale și iese în relief prin caracterul strugurilor săi din care se desprinde o veritabilă armonie de savori vinificate în alb.

Vinurile moldovenești încep să cucerească și piața franceză. Astfel, la cea de-a 13 ediție a competiției anuale pentru cele mai bune Vinuri Spumante - „Effervescents du Monde”, Spumantului Clasic „Pinot Noir” extra-brut de la Cricova a luat medalia de argint. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 18-20 noiembrie, la Lycée Le Castel din Dijon, France.

În marea competiție au participat aproximativ 600 de vinuri din peste 28 de țări ale lumii, distincție obținând doar 32 % din vinurile înscrise. “Pinot Noir” seria Blanc de Noirs, este unicul vin medaliat din Republica Moldova.

Acest spumant clasic, alb extra brut, este vinificat conform metodei clasice franceze, cu maturare în sticle pentru o perioada de minim 2 ani. Acest proces imprimă caracterul autentic, fructuozitatea și mineralitatea fină a gustului. Culoarea aurului alb alături de cremozitatea atrăgătoare sunt atuurile incontestabile ale spumantului care este versatil în asocierile culinare, perfect atât cu bucate compexe, cât și cu deserturi fine cu ciocolată și fructe.