/ Producătorul Autohton view 350

Recent, măceșul unui producător din Moldova a fost testat în cadrul unui laborator specializat în Italia. Rezultatele testului au arătat că produsul are o concentrație foarte ridicată de vitamina C, de 12,478 mg, mult peste alte produse din măceș pe care le găsim pe piața locală. De asemenea, acest produs are un conținut ridicat de carotenoizi, propectine și flavanoizi.

Măceșul este crescut de compania RoseLine SRL din satul Țaul, raionul Dondușeni, care cultivă doouă specii ale acestei plante, cu concentrație sporită a vitaminei C și le prelucrează. La moment compania oferă ceai de măceșe, pulpă uscată de măceșe și mai multe varietăți de pulbere de măceșe (cu adaos de aronie, zmeură, membrană de nucă sau păducel). Pulberea sau pudra de măceșe este obținută prin metoda de măcinare cu dispersie fină și este un produs ce poate fi adăugat în terci, în brânza de vaci, în iaurt, salate, în produse de patiserie, în smoothie-uri sau în alte bucate. Pulberea poate fi consumată și în formă de ceai, din ea se face infuzie, însă pentru a nu distruge vitaminele, nu se recomandă să turnăm peste această infuzie apă clocotită. Temperatura recomandată este de aprox. 75°C. Această pulbere, este un adevărat superaliment, ce poate fi consumat zilnic, inclusiv și de copii, începând cu vârsta de 3 ani.

De ce este bine să consumăm măceș și alte produse bogate în vitamina C

Măceșul conține de 50 de ori mai multă vitamina C decât o lămâie sau o portocală, de exemplu, iar consumat ca atare sau în formă de ceai, poate deveni un aliat de încredere atunci când ne luptăm cu bolile de sezon. Boabele roșii ale acestei plante sunt bogate în antioxidanți și conțin multe alte elementele vitale precum fierul, fosforul, cromul, potasiul, magneziul, carotenul, riboflavina, rutina și manganul. Uleiul esențial, care este extras din măceș, se folosește cu succes în industria cosmetică şi face parte din cele mai bune produse de îngrijire a pielii.

Proprietățile benefice ale fructelor, rădăcinilor și semințelor de măceș, pot ajuta și la tratamentul avitaminozei de sezon şi chiar al aterosclerozei. În plus, persoanele care consumă regulat măceș, practic nu au probleme cu sistemul cardiovascular.

Vitamina C este un nutrient esențial pentru sănătatea noastră, care ajută la prevenirea răcelii și gripei, contribuie la regenerarea țesuturilor, oaselor și vaselor sangvine și întărește capacitățile organismului de a sintetiza calciu și alte minerale. Anume vitamina C stimulează producerea de leucocite, iar ele reprezintă principala linie de apărare împotriva virușilor și bacteriilor, iar datorită faptului că ajută la producția de colagen, vitamina C contribuie la vindecarea și cicatrizarea rănilor. Medicii recomandă să consumăm produse bogate în vitamina C anume în perioada virozelor, iar doza recomandată zilnic de vitamina C este de 90 mg pentru bărbați și de 75 mg pentru femei.

Cel mai optim pentru organism este să obținem vitamina C din alimente (nu din suplimente), pentru că astfel vom consuma și alți nutrienți importanți. Pe lângâ măceș, alte alimente bogate în vitamina C sunt sunt cătina, citricile, legumele verzi, ardeiul dulce și iute, castraveții, roșiile, varza, mazărea, gutuile, coacăza neagră și multe alte fructe și legume proaspete. Este important de reținut faptul că odată ce legumele și fructele sunt gătite, o mare parte din vitamina C din componența lor, se pierde.

Pulberea de măceșe și alte produse RoseLine le puteți cumpăra online, iar Madein.md recomandă să le încercați. De obicei toamna este perioada virozelor, iar un consum sporit de vitamina C ne va face sistemul imunitar mai puternic, iar organismul mai rezistent.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să susțineți inițiativele și campaniile Madein.md, puteți face o donație la acest link. Sperăm că materialele publicate de noi vă inspiră și sunt informative, iar noi vom continua să lansăm noi rubrici, activități și evenimente care vor aduce folos Moldovei și oamenilor ei. Toate proiectele noastre sunt cu impact social, nu permitem plasarea publicității pe site-ul nostru, promovăm ceea ce considerăm bun și calitativ pentru consumatori și de aceea mizăm pe suportul Dvs. Împreună vom continua să susținem producătorii autohtoni.