/ Producătorul Autohton view 293

La începutul lunii octombrie, vinăria Château Vartely a lansat pe piață două produse noi, din categoria premium - vinurile Taraboste Tribut Cabernet Sauvignon 2016 și Taraboste Tribut Saperavi 2017.

Taraboste Tribut Cabernet Sauvignon 2016 a fost făcut din struguri culeși în regiunea Bugeacului, a fost macerat timp de șase săptămâni, apoi a stat 30 de luni în baric unguresc. Are un corp masiv, cu taninuri ferme și o aciditate echilibrată. Gustul are nuanțe centrate de coacăză neagră și vișină coaptă, note de cafea prăjită și piper alb. În postgust se disting nuanțe de fructe roșii uscate, ciocolată amară și lemn afumat. Este disponibil în ediție limitată de 7156 de sticle.

Taraboste Tribut Saperavi 2017 este de asemenea făcut din struguri culeși în regiunea Bugeacului, de pe vii plantate în anul 2002. Strugurii au fost culeși manual, iar vinul macerat pe boștină timp 4 săptămâni și maturat 22 de luni în baricuri de stejar francez. Vinul este bogat în fructe negre, mure, afine, condimente, având o concentrație de alcool de 14.5%. Este disponibil în ediție limitată de 7848 sticle.